Gazete Vatan Logo

Dünya sineması ayağımıza geldi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 16’ncısı düzenlenen Filmekimi 29 Eylül’de başlayacak. Toplamda 51 filmin gösterileceği festivalde en prestijli uluslararası festivallerde ödül kazanan yapımlar ilk defa izleyiciyle buluşacak.

Dünya sineması ayağımıza geldi

Ekim ayının yaklaşmasıyla birlikte, sinema adına yılın merak edilen filmlerinin gösterileceği Filmekimi heyecanı başladı. 29 Eylül’de başlayıp 8 Ekim’e dek sürecek olan festivalde gösterimler Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak. Sinema coşkusu hemen ardından Edirne, Ankara ve İzmir gibi diğer şehirlere yayılacak. Biletler, İstanbul’da bugün 10:30’da Beyoğlu Atlas, Kadıköy Rexx sinemalarına açılacak gişelerden ve Biletix satış kanalları üzerinden satışa sunuluyor. Bilet fiyatları 8-20 TL arasında değişiyor. (Detaylı bilgi: www.filmekimi.iksv.org)

Aşkın Gücü

Venedik’te Altın Aslan’ı kazandı

Başrolünde Sally Hawkins’in dilsiz temizlikçi Elisa’yı canlandırdığı film, Elisa’nın çalıştığı laboratuvara getirilen ve denizde yaşayan bir canlıyla kurduğu ilişki üzerine kurulu. Soğuk Savaş yıllarında taraflar bu canlının yaşam hakkına saldırırken, hikâye Elisa’nın bu canlıyı zalimlerin elinden kurtarma çabaları üzerinden ilerliyor.
The Beguiled
Coppola’nın sıra dışı kadınları
Amerikan İç Savaşı sırasında Kuzeyli Onbaşı McBurney yaralanınca, erkeklerini savaşa uğurlamış bir grup kadının ikâmet ettiği bir okula sığınır. Onbaşı, yardıma muhtaç halde düşmandan merhamet beklemekte, iyileşip güvenli bölgeye kavuşmanın hayallerini kurmaktadır. Bir korku öznesi olarak bulunduğu evde bir arzu nesnesine dönüşmesi ve evdeki dengeleri büsbütün bozması uzun sürmeyecektir.
Kare
Altın Palmiyeli filmi kaçırmayın
İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un büyük beğeni toplayan Altın Palmiyeli yeni filmi The Square (Kare) ile bu kez sanat dünyasını tiye alıyor. İsveç’in Oscar için aday adayı gösterdiği film, sivri yaklaşımı ve kavramsal sanatı ele alışıyla güldürüp bir yandan da düşündürecek.
Paramparça
Fatih Akın paramparça!
Cannes’da Diane Kruger’e En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran Paramparça bir intikam ve vicdan hikâyesi. Fatih Akın, yabancı düşmanı neo Nazilerin işlediği cinayetlerden esinlendi.
Anne!
Seveni de çok sevmeyeni de
Anne!, daha ilk gösteriminde hem eleştirmenleri hem sinemaseverleri ikiye böldü, hem yuhalamalar hem alkışlarla karşılandı. Jennifer Lawrence’ın performansı izleyiciyi büyülüyor.
Mutlu Son
Haneke bildiğimiz gibi!
Duyarsızlaşan burjuva, aile bireyleri arasındaki iletişimsizlik, soğukkanlılıkla işlenen cinayetler... Film, Cannes’da yarıştı, Avusturya’nın Oscar adayı oldu.

Haberin Devamı