Gazete Vatan Logo

Dünya silah devi Türk oluyor!

Amerika ve dünyanın ilk 5 büyük silah şirketi arasında yer alan önemli bir kurum yakında Türk bayrağı altında hizmet vermeye başlayacak. Geçen hafta Amerika- Las Vegas’ta yapılan dünyanın en büyük silah fuarı, ‘Shot Show 2015’te Türkiye’de sektörün lideri olan Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ ile Amerikan şirketi arasında yapılan görüşmelerde satın alma konusunda önemli bir aşama kaydedildi.Sarsılmaz’ın satın alacağı Amerikan silah devinin ismi hakkında bu aşamada bilgi verilmezken, yakın bir süre içinde neticenin açıklanacağı ifade edildi.

Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, 1720’de kurulan İtalyanların dünyaca ünlü Vincenzo Bernardelli Silah Fabrikası’nı 1998 yılında satın alarak bölgede önemli oyuncu haline geldiklerini, Amerika’nın yivli silah üreten en ünlü markasını satın aldıktan sonra ise dünya silah pazarının en etkin coğrafyası Kuzey Amerika ve dünyada ilk beşte yer alan hatta liderliği zorlayan konuma yükseleceklerini söyledi.

TÜRKİYE 100 TL İTALYA’DA 300 TL

Haberin Devamı

Türkiye’de her türlü tabanca, askeri silah ve av tüfeği üretebilen tek özel kuruluş olduklarına vurgu yapan Aliş, Sarsılmaz’da üretime 1800’lü yılların sonlarında başladığını belirterek planlarını şöyle anlattı: “Düzce’deki 100 bin m2 açık ve 36 bin 400 m2 kapalı fabrikamızda üretim, entegre tesislerde, otomasyon teknolojisi ile gerçekleşiyor. Bernardelli’yi satın aldıktan sonra önemli oranda bu markanın ürünlerini de Türkiye’de yapmaya başladık. Amerika’dan satın alacağımız silah şirketi içinde aynı modeli uygulayacağız, ancak bu markaları kendi pazarlarında daha etkin hale getireceğiz.”Aliş, dünya silah piyasasında markalarının önemini anlatırken ilginç bir örnek verdi; “Türkiye’de üretilen bir silah 100 TL ise aynı silahı İtalya’daki markamız Bernardelli imzası altında asgari 300 TL’ye satıyoruz. Bu sebeple Bernardelli’nin tüm alt ürünlerini Türkiye’de yapıyor, son montajı, finishingi İtalya’da gerçekleştiriyoruz. Yeni satın alacağımız şirkette aynı modeli uygulayıp, Türk mühendisleri, Türk sanayisi ve hammaddesiyle nitelikli ihracatı artırarak devam eedceğiz.”

Haberin Devamı

ABD’YE RENKLİ TABANCA TÜRKİYE’DEN

Sarsılmaz’ın 46 çeşit tabanca ürettiğini ifade eden Latif Aral Aliş, ABD’de ‘Lady Gun’ ismiyle renkli tabanca kullanımını da kendilerinin başlattığını ve ayda 4 bin adet sattıklarını belirtti. Amerika’daki okul baskınları sonrası silah satışıyla ilgili tartışmaların gündeme geldiği günlerde National Rifle Associaton of Amerika (NRA) Başkanı bir görüşmesinde, “Çocukları vuruluyor, annelerin de silahlanması lazım. Onlara uygun silahlar geliştirmeliyiz” açıklaması üzerine Amerika pazarı için renkli silah üretimini başlattıklarını vurgulayan Aliş, daha sonra başka şirketlerin de kendilerini takip ederek bu pazara girdiğini söyledi.

77 ÜLKEYE SİLAH SATIYOR

Bugün halihazırda 77 ülkeye silah ihracat yapan Sarsılmaz, Türkiye’deki üretiminin büyük bölümünü de yurtdışına satıyor. Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ihalelerinde ürünlerinin gösterdiği yüksek performans neticesinde, her iki kurumda da Sarsılmaz silahları kullanılıyor. Türkiye’nin NATO’nun en büyük ordularından birine sahip olması ve Sarsılmaz’ın da TSK’ya silah tedarik etmesi, dünya markası olma yolunda ve ihracatta ciddi referans olduğuna dikkat çekmek gerekiyor

Haberin Devamı

.ABD’DE ‘SAR ARMS’ OLDU

Dünyanın bir numaralı şirketi Remington’a otomatik tüfeği Sarsılmaz’ın yaptığına dikkat çeken Aliş, markalarının ilk 15’te, fabrikalarını ise ilk 5 içinde yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Dünyada ilk 15’teyiz, amacımız ilk 5 marka arasında yer almak. ABD’de, ‘Sar Arms’ ismiyle bir şirket kurduk. İsim haklarını aldık. Yakında imalata başlıyoruz. ‘Sar Arms’ markasını ABD’de tescil edince satışlarımız % 20 arttı. Eğer, ‘Made in USA’ yaparsak % 50 daha artacaktır. Sar Arms, ABD polisi ve askeri tarafından kullanılıp, referans olunca daha fazla satmaya başladık

.”SHOT SHOW’UN GÖZDESİ

Sarsılmaz Silah Sanayi, Las Vegas’ta her yıl yapılan, 1.650 küresel şirketin katıldığı dünyanın en büyük silah fuarı Shot Show’un en prestijli bölümünde, dünyanın en büyük 15 silah şirketiyle birlikte 2 stant birden açarak ürünlerini sergiledi. 3-4 metrekare yer için şirketlerin 4-5 yıl beklediği bu fuarda, gelecek yıl Sarsılmaz bir stant daha açıp silah aksesuvarlarıyla burada yer alacak. (Habertürk)

Haberin Devamı