Gazete Vatan Logo

Dünya sancılı süreçten geçiyor!

Başkan Erdoğan, Güney Afrika’daki BRICS Zirvesi’nde konuşma yaptı. “Mevcut küresel sistem mutlu azınlık dışında kimseyi tatmin etmiyor. Bu yapının değişmeden devam etmesi mümkün değildir” dedi

Dünya sancılı süreçten geçiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika temaslarına dün de devam etti. Johannesburg’da yapılan 10’uncu Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi’nin son gününde Sandton Convention Centre’da düzenlenen çalışma toplantısına katılan Erdoğan, şu mesajları verdi

DAHA ADİL, DAHA TARAFSIZ: Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile BRICS Yeni Kalkınma Bankası arasında devam eden üyelik görüşmelerinin kısa zamanda sonuçlanmasını diliyoruz. Daha adil, daha tarafsız, yeni bir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu oluşturulması amacıyla hem BRICS bünyesinde hem de Türkiye’de ayrı ayrı yürütülen çalışmalarda da ortak hareket edebiliriz.

İŞBİRLİĞİ İMKANLARI: Bugün burada yalnızca Türkiye’yi değil İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi tüm Müslüman ülkeleri de temsilen bulunuyorum. Teşkilat ile BRICS arasındaki iş birliğinin ilerletilmesine gerçekten çok ihtiyaç var. Daha adil bir dünya için güney-güney işbirliği süreçlerinden bu çerçevede istifade edebiliriz.

DÜZEN DEĞİŞMELİ: Dünyamız oldukça sancılı bir dönemden geçiyor. Son yıllarda savaşlar, terör eylemleri, ekonomik krizler ve doğal felaketler insanlık üzerinde ne denli büyük yaralar açtığına hep birlikte şahit olduk.

Haberin Devamı

Mevcut küresel sistem çıkarları garanti altına alınmış mutlu bir azınlık dışında hiç kimseyi tatmin etmiyor. Neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan ekonomik krizlerle bugünlere geldik. Bu yapının günümüz şartlarına göre yeniden ele alınmadan, değişmeden devam etmesi mümkün değildir. Yükselen ekonomilerin artan ağırlıklarının sisteme yansıtılması şarttır.

6 MİLYAR YATIRIM

Ülkemizin Afrika’daki doğrudan yatırımlarının değeri 6 milyar doları aştı. Ben bu vesileyle ülkemizin 2011’den bu yana Somali’de yaptığı çalışmalar Afrika Kıtası’na yaklaşımımızı göstermesi açısından önemli bir örnektir.

ERDOĞAN’LI AİLE FOTOĞRAFI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Johannesburg’da yapılan 10’uncu Brezilya-Rusya-Hindistan-Çin-Güney Afrika (BRICS) Zirvesi kapsamındaki temaslarını sürdürüyor. Zirvenin son gününde Sandton Convention Centre’da aile fotoğrafı çekimi, üye ve davetli ülke liderlerinin katılımıyla yapıldı. Başkan Erdoğan da fotoğraf çekimine iştirak etti.

Haberin Devamı