Gazete Vatan Logo

Dünya markalarını getiren Beymen’i yurtdışına çağırdılar

Dünya markalarını getiren Beymen’i yurtdışına çağırdılar

Beymen’e New York, Miami, Milano gibi moda merkezlerinde mağaza açma teklifleri geldi. Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, “Teklifleri değerlendiriyoruz ama Türk pazarı daha cazip ve ana odağımız olacak” dedi.

Beymen, yılın ilk 5 ayında seçim, siyasi ve ekonomik gerginliklere rağmen yüzde 37 büyüdü. 8 ayda 700 bin kişiyi ağırlayan en büyük mağazası Beymen Zorlu’da bu yıl 150 milyon lira ciro hedefleyen Beymen; New York, Miami, Milano, Berlin, gibi moda merkezlerinde mağaza açma teklifleri aldı. Artık modanın beşiği olan yerlerden teklif aldıklarını belirten Beymen’in Genel Müdürü Elif Çapçı, “Büyük havuzda olmak başka, dikkatli olmak lazım. Türk pazarı şu anda daha cazip ve ana odağımız olocak. Teklifleri de değerlendiriyoruz” dedi.

Çapçı, aralarında Dior, Dolce&Gabbana, Tory Burch, Valentino’nun olduğu butik sayısının 17’ye ulaştığını , Christian Louboutin gibi bazı butiklerin metrekarede 125 bin TL satış ile dünyadaki en başarılı satış noktaları arasında yer aldığını kaydetti. Çapçı, “Önümüzdeki aylarda Akasya Acıbadem’de açılacak IRO, Tod’s, Tory Burch butikleriyle sene sonunda butik sayısı 20’e ulaşacak. 2015’te İstinye Park’ta Celine ve Givenchy butikleri açılacak. Beymen Club sayısı 37’ye ulaştı. Yıl sonuna kadar hedf 40. Beymen Resort, Bodrum Mandarin Oriental’de kapılarını açtı. Akasya Acıbadem’in başarısı Bağdat Caddesi’nde yeni bir Beymen projesinin çalışmaları tetikledi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cironun % 20’si turistten

İstanbul’un alışveriş konusunda yabancılar için tercih haline geldiğini ve bunun İstinye Park, Nişantaşı ve Zorlu Center Beymen satışlarına yansıdığına değinen Çapçı, şöyle devam etti: “Nişantaşı, İstinye Park ve Zorlu Center ‘da yabancı turistlere yapılan satışlar toplam cironun yüzde 20’sini oluştururken, ithal markalı butiklerde bu oran yüzde 40’a yaklaşıyor. Beymen’de sepet ortalaması 900 TL, yabancıların sepet ortalaması 1.400 TL. En fazla alışverişi Azeriler yapıyor. Araplar, Ruslar ve Türki cumhuriyetlerin vatandaşları Azeriler’i takip ediyor. ”

Phonenix yolda

Haberin Devamı

Beymen’in 2016’da yeni bir konsepti hayata geçireceğini de anlatan Çapçı, “Kod adı Phoenix olan proje Selfridges ve La Rinacente CEO’luğunu yapan Vittorio Radice ile geliştirildi. bu ismi Cem Boyner seçti ama mağazanın adı farklı olacak. 15 bin metrekare büyüklüğünde, geniş kitlelere hitap eden, ürün ve marka gamı ile ulaşılabilir, Hazırgiyimden yeme-içme alanlarına geniş bir alanda hizmet verecek” dedi. Beymen.com’un da ilgi gördüğünü anlatan Çapçı, “Ziyaretçi sayısı 3 milyona ulaştı. Cirosu, mağazaların cirosunun yüzde 5’ine yaklaştı. Hedefimiz yüzde 15.”

Erbil’deki çalışanlarını tatil için geri getirdi

IŞİD gerginliğinin Erbil’e yansımadığını anlatan Elif Çapçı, orada güvenlik sorunu olmadığını anlattı. Çapçı, “Satışlarımızda da çok çarpıcı bir değişiklik olmadı. Orada 10 milyon lira civarında bir ciromuz var. Sorun yok ama yine de Türk personeli tatil için Türkiye’ye aldık. Dönmeye başladılar” diye konuştu.