Gazete Vatan Logo

Dünya liderlerinden Erdoğan’a tebrik

Dünya liderleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti

Dünya liderlerinden Erdoğan’a tebrik

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından çok sayıda dünya lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak sandıkta elde ettikleri zaferden dolayı tebrik etti.

Rusya lideri Putin telefonla aradı

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, 24 Haziran seçimlerindeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti.

İran’dan mesajlı kutlama

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yayınladığı yazılı mesajda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik etti. İran Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayımlanan yazılı mesajda Ruhani, “Cumhurbaşkanlığı seçimindeki zaferiniz ve tazelediğiniz güvenoyu münasebetiyle zati âlinizi, sevinç ve mutlulukla kutlarım” ifadelerine yer verildi.

AB’den ‘güvenilir ortak’ vurgusu

Avrupa Birliği Komisyonu, 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ‘güvenilir bir ortak olarak kalacağını’ umduklarını belirtti. Konuyla ilgili olağan basın toplantısında konuşan Avrupa Komisyonu sözcüsü, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin, AB için önemli olan göç, güvenlik, bölgesel istikrar ve terörle mücadele gibi ortak çıkar konularında güvenilir bir ortak olarak kalacağını umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı tebrik edeceğini açıkladı. Lüksemburg’da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Konseyi öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tekrar seçilmesinden dolayı tebrik edeceğim. Aynı zamanda Türk halkını da seçimlere yüksek katılımından ötürü tebrik ediyorum” dedi. Türkiye’nin NATO için ‘çok önemli bir müttefik’ olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, ülkenin sadece coğrafi açıdan stratejik öneme sahip olmadığını, aynı zamanda terörle mücadelede kilit rol oynadığını belirtti.

Almanya’dan telefonla kutlama

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak 24 Haziran’daki seçim zaferinden dolayı kutladı.

Haberin Devamı

Avusturya’dan aykırı tepki!

Avusturya’nın koalisyon ortağı ve ırkçı görüşleriyle tanınan Özgürlük Partisi’nden Johann Gudenus, Avusturya’da yaşayıp da Erdoğan’a yüzde 72 oranında oy verenlerin, “Türkiye’ye gitmelerinin daha iyi olduğunu” söyledi.

Theresa May aradı

İngiltere Başbakanı Theresa May, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayıp seçim başarısı için tebrik etti.

Çipras, Erdoğan’ı tebrik etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, seçim sonuçlarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayıp tebrik etti. İki lider, görüşme vesilesiyle, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini önümüzdeki süreçte de güçlendirme kararlılıklarını teyit etti.

Merkel mesajla kutladı

Almanya Cumhurbaşkanı’nın ardından Başbakan Angela Merkel de dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Merkel mesajında, “Sayın Başkan, yeniden seçilmenizden dolayı kalpten tebriklerimi iletiyorum. Ülkelerimiz arasındaki iş birliğini daha da geliştirmek ve derinleştirmek için sizinle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağımı bildirir ve sizlere önünüzdeki görevler için başarılar dilerim” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Suudi Kralı aradı, tebrik etti

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, seçim zaferinden dolayı tebrik etti

Kutlama yağdı

Filistin Lideri Mahmud Abbas, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic, Erdoğan’ı ilk kutlayan liderler oldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban da Erdoğan’ı arayan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi lideri oldu. KKTC, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Özbekistan, Katar, Kuveyt, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Sudan, Somali, Venezuela, Belarus, Ukrayna, Irak, Kenya, Gürcistan, Malezya ve Çin de Erdoğan’ı seçim başarısından dolayı kutlayan ülkeler arasında yer aldı.