Gazete Vatan Logo

Dünya liderlerinden açıklama Ankara saldırısı sonrası mesajlar

Ankara'da meydana gelen kanlı saldırı sonrası dünya liderlerinden tepki mesajları geliyor.

Dünya liderlerinden açıklama Ankara saldırısı sonrası mesajlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, teröristlerin saldırısına uğrayan tüm Türk halkıyla birlikte yasta olduğunu belirtti.

HOLLANDE'DAN AÇIKLAMA
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu açıkladı.
Elysee Sarayı'ndan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Ankara'nın merkezini sarsan ve çok sayıda ölüme sebep olan alçak saldırı sonrası Türk halkıyla derin bir dayanışma içindedir. Fransa, terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" ifadeleri kullanıldı.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise Fildişi Sahili'nde gerçekleşen terör saldırısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye yeniden kalbinden vuruldu. Türk halkıyla dayanışma halindeyiz. Terörle mücadelede mutlak bir kararlılık içindeyiz" diye konuştu.

CAMERON'DAN MESAJ
İngiliz hükümeti, Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından Türkiye'ye destek mesajları gönderdi.
İngiltere Başbakanı David Cameron, başkentte yaşanan patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara ve Fildişi Sahilleri'nde yaşanan kahredici terör saldırılarından ötürü dehşete düştüm. Düşüncelerim, olaylardan etkilenenlerle birliktedir" yazdı.
İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington da Twitter mesajında, "Bugün Ankara'da yaşanan mezalimden dolayı dehşete kapıldım. Olaylardan etkilenenler ile olayın kurbanlarının ailelerinin acısını yürekten paylaşıyorum. Birleşik Krallık, terörizm karşısında Türkiye'ye destek olacak" ifadelerini kullandı.
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise Twitter hesabından yazdığı mesajda, mevcut halde Birleşik Krallık'ta bulunduğunu belirterek, "Ankara'da bir başka bombalı saldırı daha olduğunu duymanın büyük kederi içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara'da yapılan acımasız saldırılar sonucu çok sayıda insan kaybı haberi bizi oldukça üzdü. Biz bu korkunç olayı kınıyoruz. Teröre karşı mücadeleyi her türlü destekliyoruz. Yaşanan bu trajedi ile ilgili size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.”

ROMANYA'DAN AÇIKLAMA
Romanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'daki saldırıda hayatını kaydedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunularak, "Masum insanların hayatlarını tehlikeye attıkları için bu tür eylemler asla haklı gösterilemez" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, terörizmin her türlüsüyle mücadelede Türk yetkililerin çabalarını destekleyecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

LİTVANYA'DAN AÇIKLAMA

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Ankara Kızılay'da yaşanan patlamaya ilişkin, "Müttefikimizin yanında durmalıyız" dedi.

Linkevicius, başkentte yaşanan patlamanın ardından resmi Twitter hesabından, "Ankara'da bir kanlı patlama daha. Türkiye yine terör zorluğuyla karşı karşıya. Müttefikimizin yanında durmalıyız" yazdı.

GÜRCİSTAN'DAN AÇIKLAMA
Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Dost Türk halkının acısını paylaşıyorum. Bilmenizi isterim ki bu acılı anlarda Gürcü halk yanınızdadır" dedi.
Kvirikaşvili, Gürcistan Başbakanlığının internet sitesinde taziye mesajı yayımladı.
"Bilmenizi isterim ki bu acılı anlarda Gürcü halkı yanınızdadır" ifadesini kullanan Kvirikaşvili, şunları kaydetti:
"Türkiye'nin başkenti Ankara'da bu akşam insanların hayatı kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hayatını kaybedenlerin aileleri ile akrabalarına taziyelerimi sunuyorum ve dost Türk halkının acısını paylaşıyorum."
Avusturya'dan açıkalama
Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Benim düşüncelerim, kurbanların aileleri ve dostlarıyladır" değerlendirmesinde bulundu.
Kurz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da bugün korkunç bir patlama meydana geldi" ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tam dayanışma içerisinde olduğunu belirten Kurz, "Benim düşüncelerim, kurbanların aileleri ve dostlarıyladır" ifadelerine yer verdi.
KOSOVA'DAN AÇIKLAMA
Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Türk halkı, kurban ve yaralı yakınlarıyla dayanışma içerisindeyiz" ifadesini kullandı.
Mustafa, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği taziye mesajında, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisinde olduğunu belirtti.
Kosovalıların, Türk halkı, kurban ve yaralı yakınlarıyla dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Mustafa, "Terör artık tüm ülkeler için ciddi bir tehdittir" ifadesini kullandı.
Öte yandan, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga da Facebook hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.
Jahjaga açıklamasında, "Ankara'daki terör saldırısından dolayı sarsıldık. Kurbanların ailelerine ve Türk vatandaşlarına başsağlığı diliyorum" ifadesine yer verdi.
ARJANTİN'DEN AÇIKLAMA
Arjantin, Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.
Arjantin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da birçok kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan acımasız terör saldırısının sert bir şekilde kınandığı belirtildi.
Açıklamada, "Arjantin hükümeti taziyelerini ve dayanışmasını Türk hükümeti, halkı ve özellikle de kurbanların ailelerine sunmaktadır" ifadesine yer verildi.Ayrıca, terörün tüm şekilleriyle kabul edilemez olduğu, buna; uluslararası hukuk ve insan haklarına saygı çerçevesinde uluslararası kamuoyunun ortak çabalarıyla, birlikte karşı konulması gerektiği vurgulandı.
Fransa Başbakanı Valls'tan açıklama
Fransa Başbakanı Manuel Valls, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımladı.
Başbakan Valls, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajda, "Fransa, Ankara'da düzenlenen alçak saldırıyı kınamaktadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının yanındayız" ifadesini kullandı.
Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Türkiye, yeniden başkenti Ankara'nın kalbinde barbar bir terörist saldırıyla vuruldu. Bu menfur saldırı uluslararası toplumun ne kadar kararlı ve dayanışma içinde olması gerektiğini hatırlatmıştır" ifadesine yer verildi.
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman terör saldırısı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, şiddetle kınadığı saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"İnsani ve ahlaki hiçbir etik ile bağdaşmayan, vatandaşların vefat ettiği Ankara'daki terör saldırısını üzüntü ve hüzün içinde öğrendik. Terör saldırısını şiddetli şekilde kınadığımızı ve kabul edilemez olduğunu belirterek, bu saldırılar nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına, Suudi Arabistan devleti ve halkı olarak en derin taziyelerimizi iletiyorum. Allah'tan hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralananlara da yakın zamanda şifa temenni ediyorum."
İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdülaziz de terör saldırısıyla ilgili Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Mesajda, saldırının şiddetle kınandığı ve kabul edilemez olduğu belirtilerek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulunuldu.
Katar, Kuveyt ve Ürdün, saldırıyı kınadı
Katar, Kuveyt ve Ürdün, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.
Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Semavi dinler ve insani değerlerle bağdaşmayan, masum insanların canına kast eden bu suç eylemini kınıyoruz" ifadesine yer verildi.
Katar'ın, ülkenin güvenlik ve istikrarını sarsmayı hedefleyen bu saldırılarda Türk halkının yanında yer aldığının belirtildiği açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı yaralananlara acil şifa temennisinde bulunuldu.
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında Ankara'daki saldırıyı kınadı.
Ürdün İletişim ve Enformasyon'dan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed el-Mumuni de ülkesinin terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu vurgulayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diledi.
Hamas da saldırıyı kınayan yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını kaydetti.
Merkezi Fas'ın başkenti Rabat'ta bulunan İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu'ndan (ISESCO) yapılan yazılı açıklamada ise "Kaos ve provokasyona yönelik düzenlenen bu vahşi terör saldırısının arkasındaki güçler, Suriye'de yabancı asker bulundurarak mezhep savaşını körükleyenlerdir. Bu acımasızca düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.
İtalya Başbakanı Renzi: Teröristler bize boyun eğdiremeyecek
İTALYA Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye ve Fildişi Sahili’ndeki terör saldırılarına ilişkin bir açıklama yaparak, "Teröristler bize boyun eğdiremeyecek ve bizi sarsamayacak" dedi.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalya Başbakanlığı’nın internet sitesinden yaptığı açıklamada, Ankara’daki terör saldırısından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na derin taziyelerini ifade etti. Bir otele düzenlenen ve 10’dan fazla kişinin öldüğü saldırı nedeniyle Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara’ya da taziyelerini ileten Renzi, "Teröristler, öfkelerini her ne kadar kanlı bir şekilde ortaya koyarlarsa koysunlar, nereyi vururlarsa vursunlar bize boyun eğdirmeyi ve bizi sarsmayı başaramayacaklarını bilmeliler. Uluslararası toplumun onlara cevabı kesin, hemfikir ve kararlı olacaktır" ifadelerini kullandı.
BM Genel Sekreteri Ban saldırıyı kınadı
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ankarada'ki terör saldırısını kınadı.
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ban, saldırı sonucu onlarca kişinin öldüğü ya da yaralandığı bilgilerinin geldiğini belirterek kurbanların yakınlarına taziyelerini sundu.
Saldırıyı kınayan Ban, BM'nin bu zor dönemde Türk halkı ve Hükümetine olan desteğini ve dayanışmasını sürdüreceğini vurguladı.

Haberin Devamı