Gazete Vatan Logo

Dünya Kudüs Günü! Milyonlar yürüyecek!

Dünya Kudüs Günü! Milyonlar yürüyecek!

Tahran'da Kudüs Günü yürüyüşüne kadar halk caddelerde yerini alıyor. Namazdan sonra milyonluk yürüyüş başlayacak.

İmam Humeyni, “Kudüs günü sadece Filistin ülküleri için değil, aynı zamanda İslam ümmetinin vahdeti için de önemlidir” dedi.

Hamas ve İslami Cihad bugün 2014 Dünya Kudüs Günü'nde cuma namazı ardından büyük gösteriler düzenleme çağrısı yaptı.

İSRAİL DOĞU KUDÜS'Ü 45 YIL ÖNCE İŞGAL ETTİ
7 Haziran 1967'de İsrail birlikleri Doğu Kudüs'e girdi. Daha önce Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılan Kudüs'ün Batı kısmı zaten İsrail işgali altında bulunuyordu. Altı gün savaşında İsrail Ürdün denetiminde bulunan Doğu Kudüs'ü de işgal etti. İsrail o günden bu yana işgalini devam ettirdi. İsrail her geçen gün Kudüs'te dolayısıyla Mescid-i Aksa'da etkinliklerini artırma yoluna gidiyor. Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarına bile müsaade edilmiyor. Şu an Mescid-i Aksa'da orta yaş ve genç nüfusun namaz kılması yasak. İsrail, Kudüs'teki uygulamalarına verilen hiçbir tepkiye aldırış etmiyor. Mescid-i Aksa'nın altında uzun süredir kazılar yapılıyor. Kazıların gerçekte ne için yapıldığı sürekli saklanıyor. Ancak bilinen bir gerçek varki o da İsrail'in bir Mescid-i Aksa'yı bir an önce yıkmak istediği. İsrail, Müslümanların ilk kıblesini bu yolla yıkıp yerine kendi mabedlerini inşa etmeyi planlıyor.
70 ÜLKEDE YÜZ BİNLER MEYDANLARDA
İslam dünyasının kanayan yaralarından en önemlisi olan Kudüs, bugün tekrar hatırlanacak ve işgal protesto edilecek. Dünyanın dört bir yanında 70 ülkede işgal lanetlenecek ve Siyonist İsrail'e bir kez daha güçlü bir şekilde tepki gösterilecek. Başta Türkiye ve İran olmak üzere Mısır, Cezayir, Yemen, Irak, Tunus, Fas, Pakistan ve diğer Müslüman ülkelerde bugün Cuma namazı sonrası İsrail protesto gösterileri yapılacak.
FATİH'TE KUDÜS YÜRÜYÜŞÜ
Türkiye'de sadece Ankara'da değil; İstanbul, Bursa ve daha pek çok ilde Dünya Kudüs Günü için etkinlikler düzenlenecek. İstanbul'da Kudüs Gecesi programı bu akşam Fatih'te düzenlenecek. Fatih'te Cuma namazı sonrası ise Saraçhane Meydanı'na doğru Kudüs Yürüyüşü gerçekleştirilecek ve açıklama yapılacak. Öte yandan MAZLUMDER ise Ankara'da İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaparak, İsrail'i lanetleyecek.

Haberin Devamı

Haberin Devamı