Gazete Vatan Logo

Dünya Göz, Afrika’ya yardım seferine Angelina’yla çıkıyor

Dünya Göz Hastanesi, dar gelirliye ücretsiz mobil göz kliniği hizmeti veren TIR’larından birini 4 ay için Afrika’ya gönderecek. Hastane zincirinin ‘seyyar klinik’le ülkedeki 14 bin hastanın tedavisini kapsayan bu projesi için Angelina Jolie ve Bill Clinton gönüllü oldu

Dünya Göz Hastanesi, Avrupa ülkelerinde güvenilirliğini kanıtlamak için yeni bir tanıtım atağı başlatmaya hazırlanıyor. Türkiye’de mobil göz kliniği hizmeti veren 3 adet TIR’la imkanı bulunmayanlara ücretsiz göz taraması ve ameliyat imkanı sunan Dünya Göz Hastanesi, bu hizmeti şimdi de Afrika’ya ulaştıracak. Hastane zinciri, ülkede kuracağı seyyar klinik ve tam teşekküllü bir TIR ile 4 ayda 14 bin hastaya hizmet verecek.

Projeye olan ilgiyi artırmak için Angelina Jolie ve Bill Clinton ile görüştüklerini açıklayan Dünya Göz Hastanesi Başkanı Eray Kapıcıoğlu, “Her ikisi de projede gönüllü olarak yer almayı kabul etti. Biz de bu iki ünlüden birine karar vereceğiz” dedi. TIR’ın Afrika’ya kadarki yakıtı için BP’nin sponsor olduğunu söyleyen Kapıcıoğlu, “Doktor ve malzemeye destek olmaları için Avrupa Sağlık Örgütü’yle görüşüyoruz. 15’i bize, 25’i onlara ait olmak üzere 40 göz doktorundan oluşan ekip, her ay değişecek” dedi. Eren Kapıcıoğlu, projenin 3 ay içinde gerçekleşeceğini belirterek, harcamanın 200 bin doları bulacağını kaydetti.

Yabancı fonların sağlık sektöründe yatırım yapmayı planladığını söyleyen Kapıcıoğlu, başta inşaat ve sağlık olmak üzere farklı alanlarda faaliyet gösteren Dubaili bir grubun, ortak olmak istediğini açıkladı. Teklife sıcak baktıklarını belirten Kapıcıoğlu, “Görüşmelerimiz sürüyor ancak bu ortağın payı da yüzde 25’i geçmez” dedi.

YENİ PROJE HAZIR
2008’de Antalya ya da Marmaris’te bin dönümde büyük bir projeye başlamayı planladıklarını belirten Eren Kapıcıoğlu, şöyle devam etti: “Projede golf sahası, göz hastanesi ve 5 yıldızlı otel yer alacak. Hükümet bize 49 yıllığına alan tahsis ederse, 2007’de çalışmalara başlamak istiyoruz. Yapılacak yatırımın miktarı 100 milyon doları bulacaktır.”

Yabancı sigortacılar artık hasta getirecek
Bu yıl 63 ülkeden 15 bin yabancı hastayı tedavi ettiklerini söyleyen Eren Kapıcıoğlu, bu rakamı minimum 50 bine taşıyacak yeni bir sistemi uygulamaya başladıklarını kaydetti. Geçen ay İngiltere ve Hollanda’nın en büyük sigorta şirketleriyle hasta göndermeleri konusunda anlaştıklarını açıklayan Kapıcıoğlu, “Böylece yabancı hastalar, sigortasından sevkini alıp tatili de içinde olmasına rağmen ülkesindekinin yarı fiyatına ameliyat olabilecek. Bu, sigorta firmaları için de kârlı” dedi. Önümüzdeki 3-4 ayda 60’a yakın ülkede bu tür anlaşmalar yapacaklarını vurgulayan Eren Kapıcıoğlu, “Yılbaşına kadar bekleyeceğiz, eğer istediğimiz sayıya ulaşamazsak, hastaların yol paralarını bile ödemeyi düşünüyoruz” dedi.

Hedef 8 ülkeye klinik açmak
Almanya ve Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da klinikleri bulunan Dünya Göz Hastanesi, 2007’de 8 milyon euroya sekiz ülkede daha temsilcilik açacak. Zincirin Türkiye’deki hastane sayısı ise İstanbul, Ankara ve Antalya’daki açılışlarla 12’yi bulacak. Şu anda yılda yerli ve yabancı toplam 300 bin hastayı tedavi ettiklerini belirten Eren Kapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yatırımlarla bu sayı ikiye katlanacak, günlük ameliyat kapasitemiz de 500’e çıkacak. Bunun en az yarısını yabancıya satmayı planlıyoruz. Şu ana kadar 120 milyon euro kadar yatırım yaptık. 2007’de bu sayı 200 milyon euroyu bulacak.”

Haberin Devamı