Gazete Vatan Logo

Dünya Gıda Günü Nedir? Neden 16 Ekim’de…

Dünya Gıda Günü Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 16 Ekim’de düzenlenir. Peki, Dünya Gıda Günü nedir? neden düzenleniyor? Ne zaman başladı?

Dünya Gıda Günü Nedir? Neden 16 Ekim’de…

Dünya Gıda Günü, küreselleşme, kente göç ve gelir artışının bir sonucu olarak değişen beslenme biçimine dikkat çekmek için kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, her yıl farklı bir tama çerçevesinde Dünya Gıda günü etkinlikleri düzenlemektedir.

Açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekmek için çalışmalar yapan örgütün bu yıl ki teması ''Sağlıklı Beslenme''. Sağlık Besleneme temasıyla, bitkisel ve lif bakımından zengin gıdalar yerine, rafine nişasta, şeker, yağ, tuz gibi işlenmiş yiyeceklerin tercih edilmesine dikkat çekiliyor. Bugün evlerde daha az yemek yapıldığı belirten gıda örgütü, fast food ve paketlenmiş yiyeceklerin obeziteyi arttırdığına da vurgu yaptı.

DÜNYA GIDA GÜNÜ NEDEN DÜZENLENİYOR?

Dünya Gıda Günü her yıl açlık, açlıkla mücadele, yetersiz beslenme, kaynakların paylaşımı gündeme getiriliyor. İnsanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için zorunlu ihtiyaçlarından olan gıda için tarımsal üretimin önemine dikkat çekiliyor. Düzenlenen etkinlikler kapsamında, dünyadaki açlık problemlerine işaret edilerek, adaletsiz gıda paylaşımı, ülkeler ve gıda üretimi – tüketimi, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konuşuluyor.

Haberin Devamı

DÜNYA GIDA GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLADI?

Dünya Gıda Günü 1945 yılından beri düzenleniyor.