Gazete Vatan Logo

Dünya Fed’e kilitlendi ‘bekle-gör’ modunda

Dünya Fed’e kilitlendi ‘bekle-gör’ modunda

G20 Liderler Zirvesi kapsamında, birçok önemli Türk ve yabancı şirketin yönetim kurulu başkanı ile üst yöneticilerinin katılımıyla B20 Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılışında konuşan Türkiye

Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Dünya, Fed’in vereceği karara, emtia ve döviz piyasalarındaki çalkantılara kitlenmiş durumda. Bu yüzden iş dünyası ticaret ve yatırım kararlarında ‘bekle-gör’ modunda bekliyor. Bu durum ticarette de belirsizliklere sebep oluyor. Bu yüzden G20’nin bu belirsizlikleri azaltmak ve küresel piyasalardaki istikrarı sağlamak için somut adımlar atması gerekiyor. Bugünün büyük problemlerini tek başına çözemeyiz, küresel işbirliği olmazsa olmaz” dedi.


Hisarcıklıoğlu, 11 ay öncesi ile karşılaştırıldığında dünya ekonomisindeki belirsizliklerin daha da arttığını belirterek, bu durumun herkesi etkilediğini ifade etti. Hızla gelişen dijital dünya, aşırıcılık ve birçok bölgede yaşanan krizlerle mücadele edildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, böyle karışık bir durumda aynı zamanda istihdam alanında yaşanan gerçek zorluklarla da baş edilmeye çalışıldığını söyledi. Dünya çapında 200 milyon kişinin işsiz olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, bunun yanı sıra önemli göç sorunlarıyla karşılaşıldığının altını çizdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünyanın her yerindeki insanlar için iş anlamında fırsatlar yaratılması gerektiğini belirterek, mültecilere destek konusunda da aktif olunmasının önemine işaret etti.

Haberin Devamı