Gazete Vatan Logo

Dünya devlerinden Türkiye'de 'aynen devam' kararı

Dünya devlerinden Türkiye'de 'aynen devam' kararı

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve milletinin sergilediği birlik ve beraberliğinin önemine işaret ederek, "Türkiye daha önce de benzer durumlar ve pek çok ağır krizler yaşadı, ama her zorluğun üstesinden başarıyla geldi. Türkiye'nin her türlü krizi aşabilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Şirket faaliyetlerimizde ve planlamalarımızda herhangi bir değişiklik olmayacak, faaliyetlerimiz her zamanki gibi sürecektir." dedi. FETÖ'nün darbe girişiminin "Türkiye'deki yatırım ortamını bozacağı" yönündeki iddialara katılmayan ve geleceğe yönelik planlarını AA muhabirine değerlendiren Gelis, Siemens olarak 160 yıldan bu yana faaliyet gösterdikleri bu ülkeye güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Gelis, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde bulunduğunu belirterek, bu bilinç ve düşünceyle hareket etmenin kendilerinin de görevleri arasında olduğunu dile getirdi.

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Gelis, şöyle devam etti: "Siemens olarak 160 yıldan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz. Bu süre içinde pek çok değişiklik yaşadık. Türkiye daha önce de benzer durumlar ve pek çok ağır krizler yaşadı, ama her zorluğun üstesinden başarıyla geldi. Biz de Siemens olarak Türkiye’ye daima güvendik ve bu güvenden hiçbir zaman vazgeçmedik. Şu anda da Türkiye’nin her türlü krizi aşabilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Şirket faaliyetlerimizde ve planlamalarımızda herhangi bir değişiklik olmayacak, faaliyetlerimiz her zamanki gibi sürecektir. Enerji alanındaki tüm faaliyetlerimiz de daha önce planlandığı şekilde sürdürülecektir." Türkiye'de enerji, ulaştırma, sağlık teknolojileri ve akıllı bina teknolojileri gibi alanlarda yıllık 2 milyar avro ciro yapan Siemens, gelecek dönemde yeni fırsatlar sunan hafif raylı sistemler ve ulaştırmaya yoğunlaşmayı planlıyor.

- Statkraft'tan da tam destek Türkiye'de çeşitli hidroelektrik santrali projeleri bulunan Norveçli enerji şirketi Statkraft da ülkede yaşanan süreci yakından izlediklerini bildirdi. Statkraft üst düzey yetkilisi, "Türkiye'deki hidroelektik üretimimiz ve piyasadaki yatırımlarımız eskiden olduğu gibi sürüyor." ifadesini kullandı.

Statkraft şirketi 2009'dan bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Şirketin, 122 megavat kurulu güce sahip iki hidroelektrik santrali devrede bulunurken, Siirt'te yapımı devam eden 517 megavatlık Çetin Barajı'nın bu yıl sonunda devreye girmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı