Gazete Vatan Logo

Dünya devine Türkler’e özel ayakkabı tasarlattı

Türkiye, 190 ülkede mağazası olan Skechers’tan yılın distribütörü ödülünü aldı. Şirket Türkiye pazarındaki satışlardan memnun kalınca Türkler’e özel babet ayakkabı tasarladı.

Dünya devine Türkler’e özel ayakkabı tasarlattı

ABD’de ayakkabı pazarında ikinci sırada olan ve 2 milyar dolar ciro yapan Skechers, Türkiye pazarına 3.5 yıl önce girdi. Geçen yıl sağladığı yüzde 325 büyüme ile Türkiye, Skechers’ın Rusya dahil Avrupa’da en fazla büyüyen pazarı oldu. İki ay önce de 190 ülkede mağazası olan Skechers’tan Türkiye’ye yılın distribütörü ödülü geldi. Şirket Türkiye pazarından öyle memnun kaldı ki Türk tüketicisine özel babet de üretti.

400 bine yaklaştı

Skechers’i Türkiye’ye getiren Olka Spor Malzemeleri Ticaret A.Ş.’nin Genel Müdürü Yasin Kavşak, “Skechers bir dünya devi ve Türkiye’nin çok özel bir pazar olduğunu düşünüyor. Türk tüketicisine verdiği önemi de sadece Türkiye’de satmak için özel olarak ürettiği babetlerle gösterdi. Türkiye için günlük de kullanılabilecek bir yürüyüş ayakkabısı da tasarlanıyor” dedi.

Hedeflerini Türkiye’de 2 yıl içinde ilk 3 markadan biri olmak şeklinde özetleyen Yasin Kavşak, “Marka Türkiye’ye geleli 3.5 yıl oldu ama sektörel normlara göre yüksek bir pazar penetrasyonu sağladık. 400 noktada tüketiciyle buluşuyoruz. 4 tane mağazamız var, yıl sonunda 5 olacak. 2015 yılında 5 mağaza daha açacağız. Ankara ve İzmir’e açılacağız. Antalya için de görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 350 büyüdü

Skechers’in 3 bin 500 modeli olduğunu ve bunun 2 bine yakınını Türk tüketicisinin beğenisine sunduklarını kaydeden Yasin Kavşak, ihtiyaca ve pazara uygun ürünleri getirdiklerini anlattı. Yasin Kavşak, sözlerine şöyle devam etti:

“Fonksiyonel ve teknolojik ama her kesime uygun ayakkabılar satıyoruz. Türk tüketicisi kabuk değiştiriyor. Yılbaşından bu yana 400 bine yakın satış gerçekleştirdik. En fazla spor ve yürüyüş ayakkabılarımız satılıyor. Geçen yıla göre yüzde 350 büyüdük. Türk tüketicisi bizi yüreklendirdi. 2015 yılında da iki kat büyüme hedefliyoruz. Türkiye’de genç bir mağazayız ve daha dokunamadığımız çok tüketici bulunuyor. Daha gidecek çok yolumuz var ve biz pazarda kalıcı olmak istiyoruz. Tüm plan ve stratejilerimizi bu hedefin üzerine oturtuyoruz.”

Bağdat Caddesi satışta ilk sırada

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE spor ve çocuk ayakkabılarına ilgi gösterildiğini söyleyen Yasin Kavşak, şu bilgileri verdi: “Her yaşa uygun ürünlerimiz var. Fiyatlar 169-249 TL arasında değişiyor. En çok 189-219 TL bandın tercih ediliyor. Denendikten sonra satışa dönüşen bir markayız. En fazla satışı ise Bağdat Caddesi’ndeki mağazamız yapıyor.”

Starların markası

1992 yılında kurulan ve 20 yıl gibi kısa bir zaman zarfında Amerika’nın en büyük günlük giyim ve çocuk ayakkabı markası haline gelen Skechers’ın dünya genelinde 1.000’e yakın mağazası bulunuyor. Birçok ülkede, ‘müşteri sadakati ve yılın en iyi spor ayakkabı markası’ gibi ödülleri kazanan Skechers’ın dünyaca ünlü reklam yüzleri var. Türkiye pazarına girdiğinde kalçaların şekillenmesine yardımcı olan modelin tanıtımını Kim Kardashian yaptı. Şu anda da genç pop yıldızlarından Demi Lovato marka ile çalışıyor. Yasin Kavşak, Lovato’nun konser için Kasım’da Türkiye’ye geleceğini söyledi.