Gazete Vatan Logo

Dünya devi için üretilmişti! İlk teslimat yapıldı

TUSAŞ tarafından Airbus A320 Neo’nun Pratt and Whitney (PW) için üretilen motor kabuğu Airbus Hamburg tesislerinde başarıyla uçaktaki yerine yerleştirildi.

Dünya devi için üretilmişti! İlk teslimat yapıldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. veya kısa adıyla TUSAŞ, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Airbus A320 Neo’nun Pratt and Whitney (PW) motor kabuğunun yerli imkanlarla tasarlayıp üretilen ilk “Kısım 19” ana gövdesi Airbus Hamburg tesislerinde başarıyla uçaktaki yerine yerleştirildi.

TUSAŞ’ın ürettiği motor kabuğu havacılık sektörüne yön veren ve Boeing’in en büyük rakibi olan uçak üreticisi Airbus’ın, PW P1100G-JM jet motorunun kullanıldığı Airbus A320 Neo uçağında kullanılılacak.

TUSAŞ, A320 Neo için motor kabuğu üretiyor!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde üretilen olan motor kabuğu, uçağın motorlarını dış etkenlerden korumanın yanı sıra motor üzerindeki hava direncini azaltarak uçağın aerodinamik verimliliğinin artırılmasını sağlıyor.

Airbus A350 XWB‘nin kanatçıklarının tasarım ve üretiminin yanı sıra, A330 dümenleri ile A320‘nin 18 ve 19 numaralı arka panellerinin ve arka gövdelerinin üretimine Ankara’da başarıyla devam ediliyor.

Kaynak: Star