Gazete Vatan Logo

Dünya devi 18 bin kişiyi işten çıkarıyor!

CEO Satya Nadella imzasıyla çalışanlara gönderilen açıklamada önümüzdeki yıl 18 bin kişinin işten çıkarılacağı belirtild

Microsoft tarihindeki en büyük işten çıkarma hamlesini resmi olarak duyurdu. CEO Satya Nadella imzasıyla çalışanlara gönderilen açıklamada önümüzdeki yıl 18 bin kişinin işten çıkarılacağı belirtildi. Bu rakamın 12 bin 500 kişilik kısmınıysa eski Nokia çalışanlarının oluşturması bekleniyor. İlk etapta 13 bin kişinin işten çıkarılacağını daha sonra bunu 5 bin kişinin daha takip edeceğini söyleyen Nadella, işine son verilecek olan çalışanlara önümüzdeki 6 ay içinde bildirim yapılacağını belirtti.

Rakamın oldukça büyük olması dikkat çekerken, Microsoft’un gözden çıkardığı isimlerin büyük kısmının Nokia kökenli olması herhangi bir şaşkınlık yaratmıyor. Şirket Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin kendine devrinin tamamlanmasının ardından gelen 18 aylık süreçte yıllık masraflardan 600 milyon dolar kesinti yapmayı taahhüt etmişti. Microsoft bundan önce 2009 yılında da 5 bin 800 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Ancak bugün açıklanan karar açık ara şirke tarihinin en kapsamlı işten çıkarması olma özelliğini taşıyor. CEO Satya Nadella iş gücünde kesintiye gitme kararının iki temel motivasyonu olduğunu belirtti. Nadella iş basitleştirme isteği kadar, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimiyle sinerjik ve stratejik entegrasyon isteğinin bu kararda etkili olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Nadella’nın çalışanlara yaptığı açıklama Microsoft’un Nokia’ya dair planlarının da biraz daha belirgin hâle geldiğini gösteriyor. Android işletim sistemli Nokia X telefonlarından bazılarını seçerek bunları Windows Phone işletim sistemli Lumia serisine dahil edeceklerini söyleyen Microsoft CEO’su, uzun vadede Microsoft’un Android ile vedalaşacağının işaretini verdi.