Gazete Vatan Logo

Dünya böyle alışveriş yapan kadın görmedi

Azerbaycan Uluslararası Bankası Başkanı’yken zimmete para geçirmek ve dolandırıcılıktan 15 yıl hapis ve 39 milyon dolar cezaya çarptırılan Cihangir Hajiyev’in 55 yaşındaki eşi Zamira jetiyle, Harrods mağazasından yaptığı 128 milyon liralık harcamayla dünyanın gündeminde...

Dünya böyle alışveriş yapan kadın görmedi

On yıl içinde Harrods’ta 16 milyon sterlin (128 milyon lira) harcayan eski bir Azeri bir devlet bankacısının eşi olan Zamira Hajiyeva için yolsuzluk soruşturması açıldı.

Harrods Londra mağazasının yakınında 15 milyon sterlinlik bir evini ve onun servetinin kaynağını Yüksek Mahkemeye açıklamayı başaramazsa bir sahibi olduğu Berkshire golf sahasını kaybediyor.

Cihangir Hajiyev, Azerbaycan Uluslararası Bankası’nın eski başkanıdır. O, 15 yıl boyunca, bankada on milyonlarca liralık bir kayıp olduğunu gösteren büyük bir dolandırıcılık ve zimmete para geçirme suçundan mahkum olduktan sonra 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hakimler ayrıca 39 milyon dolar ödemesini emretti.

Yedi yıl önce, İngiliz Virgin Adaları’na bağlı bir şirket, Londra’nın batısındaki Harrods’tan sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde, büyük bir ev için 11,5 milyon sterlin ödedi. Mevcut piyasa değeri 15 milyon sterlin olarak tahmin ediliyor. Yüksek Mahkeme nihai sahiplerinin Bayan Hajiyeva ve kocası olduğunu öğrendi.

2013 yılında, Bayan Hajiyeva 10 milyon sterlin değerinde Mill Ride Golf Kulübü satın aldı. Bayan Hajiyeva’ya, zengin yatırımcılar için bir vize programı çerçevesinde İngiltere’de yaşamak için izin de verildi.

Haberin Devamı