Gazete Vatan Logo

Dumankaya'ya ödül

Dumankaya, İnsana Saygı Ödülleri’nde ödül almaya hak kazandı.

53 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdüren Dumankaya, İnsana Saygı Ödülleri’nde ödül almaya hak kazandı.

15 yıldır geleneksel hale gelen Türkiye’nin en prestijli İnsan Kaynakları ödüllerinin verildiği Kariyer.net İnsana Saygı Ödül töreni 17 Şubat tarihinde Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Kariyer.net tarafından İnsan Kaynakları Zirvesi kapsamında düzenlenen İnsana Saygı Ödül töreninde Dumankaya adına ödülü Kurumsal Gelişim Grup Müdürü Metin Marangoz aldı.

Kurumsal Gelişim Grup Müdürü Metin Marangoz, Dumankaya’nın aldığı ödül ile ilgili, “Biz Dumankaya olarak dokunduğumuz her alandaki paydaşlarımız için değer üretmek adına yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Mevcut çalışanlar ve bizimle çalışma potansiyeli olan insanlar için de bu değer üretme sürecini layığı ile yapmak ve bir işveren markası olarak, Dumankaya’nın adaylar nezdindeki değerini artırmak istiyoruz. Bizim odaklarımız içerisinde en önemli değeri “insan” oluşturuyor. Bu yüzden, bizim için İnsana Saygı Ödül’ü gibi bir ödülün sahibi olmak çok büyük bir gurur.” dedi.

Haberin Devamı

Dumankaya’nın farklı yetkinliğe sahip profesyoneller ile çalıştığını ve bu nispette farklı İK uygulamaları olduğunu dile getiren Marangoz, son olarak “Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak çok farklı profillerde çalışanlarımız bulunuyor. Dolayısıyla çalışanlarımız için farklı İK uygulamaları geliştiriyor ve her çalışanımızın potansiyelini ve yeteneğini keşfetmesine yardımcı oluyoruz. Bu anlamda Dumankaya olarak değerimizi her alanda, sürekli olarak artırıyoruz.Geçtiğimiz dönem içerisinde Dumankaya’ya Kariyer.net üzerinden yaklaşık 36 bin iş başvurusu yapıldı. İşveren markası olarak tercih edilen bir firma olmak bizim için bir hayli önemli. Daha önce de iki kez İnsana Saygı Ödülü’nü almaya hak kazanan bir şirket olarak üçüncü ödülümüz, yeni başarı hikayeleri yazma yolunda bize önemli bir motivasyon kaynağı.” dedi.

Ödül almaya hak kazanan şirketler aday başvurularını Kariyet.net üzerinde on gün içinde yüzde doksan dokuz oranda yanıtlama, en çok istihdam yaratma ve en çok başvuru yapılan firma kriterlerinin yerine getirmeleri üzerinden değerlendirildi. Yıl boyunca bu kriterleri yerine getiren firmalar İnsana Saygı Ödülü’nün sahibi oldu. Adaylar da İK süreçlerini beğendikleri firmaları oyluyor ve en beğenilen firma ödülünü seçiyor.

Haberin Devamı

Ödül değerlendirmesinin olduğu dönem içerisinde Dumankaya İnşaat’a alt kriterin çok üzerinde, yaklaşık 36 bin iş başvurusu yapılırken 54 kişi Kariyer.net üzerinden istihdam edildi. Aday başvurularını ortalama 17 gün içerisinde cevaplayan Dumankaya, başvuruların yüzde 99’una da geri dönüş yaptı.