Gazete Vatan Logo

Dumankaya ve Fi Yapı satılık

Bünyelerinde 981 firma bulunduğunu açıklayan TMSF Başkanı Gülal, Dumankaya ve Fi Yapı’nın satışının masada olduğunu, uluslararası bir firmayla görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Dumankaya ve Fi Yapı satılık

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF bünyesinde aktif büyüklüğü 1.5 milyar dolardan 100 bin TL’ye kadar 981 firma bulunduğunu açıkladı. Gülal, 320 tanesinin faal olmadığını ve bunların tasfiye çalışmalarının başladığını söyledi. Satışlarla ilgili temel kriterlerinin firmanın ekonomik devamlılığının tehlike arz edip etmemesi olduğunu kaydeden Gülal, gayrimenkul şirketlerinden Dumankaya ve Fi Yapı’nın satışının da masada olduğunu belirtti. Gülal, “Uluslararası bir firmayla görüşüyoruz. Bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecekler” açıklamasını yaptı.

Gülal, Bank Asya’daki mevduat sahiplerine sigorta kapsamında ödenen 974 milyon TL’nin bir kısmının TMSF’ye ödendiğini ve kalan 610 milyon TL’lik tutarın da önümüzdeki günlerde ödeneceğini belirterek, “Bank Asya’daki taşınmazlar iflas hükümleri çerçevesinde aktif-pasif dengesi gözetilerek masa idaresi tarafından tasfiye edilecek” dedi.

1.5 milyar dolar tahsilat yaparız

TMSF’nin bugüne kadar 26 bankanın hakim ortaklarından 23 milyar dolarlık tahsilat yaptığını belirten Muhiddin Gülal, “Tahsilatta son aşamadayız. Geçmiş 15 yıl içerisinde yapılabilecek her şey yapılmış vaziyette. Biz biraz daha zorlayarak 5 yıllık süreç içerisinde 1 ya da

Haberin Devamı

1.5 milyar dolar tahsilat yapabiliriz diye düşünüyoruz” yorumunu yaptı.