Gazete Vatan Logo

Dumankaya Dubai'de boy gösteriyor

Dumankaya yatırım geri dönüşü yüksek projeleri ile Dubai'de boy gösteriyor.

Türkiye gayrimenkul sektörünün köklü firmalarından Dumankaya İnşaat, küresel ve bölgesel gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar sunan Dubai Cityscape fuarında projelerini görücüye çıkarıyor.Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen vedünyanın en önemli gayrimenkul etkinliklerinden biri olan Cityscape’te fuarın en büyük stantlarından birinde yer alan Dumankaya; DumankayaMiks, hi-Fit, Dumankaya Horizon, Flex Office Bahçeşehir, Ritim İstanbul ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştiriyor.

Kente kimlik katan yaşam alanları kazandırma misyonu ile hareket eden bir şirket olarak İstanbul’un marka değerine ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlama anlayışıyla proje geliştiren Dumankaya,

bu yıl da, yabancı yatırımcılar ile projelerini buluşturmak, İstanbul’u anlatmak ve Türk konut sektörüne yatırım yapmanın avantajlarını aktarmak amacıyla Cityscape fuarına katılıyor.

Dumankaya fuardaki stant alanında, Dumankaya Miks ve Dumankaya Horizon projelerinin yanı sıra 2015 yılında Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Al Mazaya ile imzaladığı işbirliği kapsamında arsasını satın aldığı Ritim İstanbul’un da maketini sergiliyor.

Haberin Devamı

“Yabancı yatırımcılar Dumankaya’yı keşfediyor”

Dumankaya İnşaat’ın Cityscape Dubai fuarına katılımı ile konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan VekiliBarış Dumankaya, “Dumankaya İnşaat, kurulduğu 1963 yılından beri dönemin şartlarına ve tercihlerine uygun konut projeleri üreten ve 90'lı yıllardan itibaren hem kent içi hem kent çevresinde gelişmekte olan yeni yerleşim birimlerinde önemli projelere imza atan bir şirket. Yarım asrı aşan tecrübemizle “kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak’’ misyonumuz doğrultusunda İstanbul’un çeşitli bölgelerinde her biri farklı bir mimari anlayışa sahip, her biri yeni bir yaşam biçimi sunan projeleri hayata geçiriyoruz.”

“Dumankaya olarak ortaya koyduğumuz ayrıcalıklı yaşam alanlarını yurt dışındaki yatırımcılar ile buluşturmayı arzu ediyoruz. Bu noktada Cityscape gibi dünyanın farklı bölgelerinden gayrimenkul yatırımcılarını, gayrimenkul geliştiricilerini, mimarları ve diğer paydaşları bir araya getiren fuarları markamızı ve projelerimizi tanıtmak açısından çok önemsiyoruz. Dumankaya olarak yabancı yatırımcılara yapılan satışlar noktasında çok önemli gelişmeler elde ettik.Bugüne kadar İstanbul’un en hızlı gelişen ve yabancı yatırımcıların yakın markajında olan bölgelerde projelerini hayata geçiren bir şirket olarak 2015’in ilk 8 ayında gerçekleşen yabancıya satış rakamları 2014’ün 12 aylık dönemine oranla yüzde 100 arttı. Yabancıya satışlarımızın toplam cirodaki payı ise yüzde 30 oldu.Cityscape Dubai fuarı, bu tabloyu çok daha iyi bir noktaya çekmek için iyi bir fırsat sunuyor.” dedi.

Haberin Devamı

Barış Dumankaya sözlerine şu şekilde devam etti: “İstanbul ve Türkiye marka değerini büyük bir hızla artırıyor. Biz de gerek ekonomik gerek kültürel gerekse mimari açıdan elimizden gelen katkıyı yapmak üzere çabalıyoruz. İstanbul, gayrimenkul yatırımı açısında çok büyük yatırım fırsatları barındırıyor. Dumankaya olarak proje geliştirdiğimiz alanları cazibe merkezi haline getirmeyi önemsiyoruz. Projelerimizin yatırım geri dönüşünü ve ortaya koyduğumuz cazibe merkezlerini yabancı yatırımcılara anlatmak ve İstanbul’u dünya başkentleri arasında hak ettiği bir konuma taşımak için buradayız.”

Haberin Devamı

“Ortadoğu’nun en güçlü gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği çerçevesinde Körfez ülkelerinde de ciddi bir pazarlama yapısı kurduk ve marka algımızı güçlendirmek üzere çalışmalar yürütüyoruz. Bu noktada yabancı yatırımcılar Dumankaya’yı keşfediyor diyebilirim.”