Gazete Vatan Logo

Düğünde ne giymeli?

Arkadaşınız evleniyor. Dans pistinden, yemekli düğüne ne giydiğiniz, kapıdan adım attığınızda önem kazanıyor. Peki düğüne katılmaya hazır mısınız?

Düğünde ne giymeli?

Düğün sahibi olmak kadar bir düğün davetlisi olmak da zor iştir. Etrafta yakışıklı ve bekar erkeklerin dolandığı böylesi bir gecede tüm çekiciliğinizle boy göstermek istemeniz çok normal. Ama gelin ilk olarak, düğün kıyafetinizi seçmeden önce bilmeniz gereken kurallara göz atalım.-

-Asla bir düğünde beyaz renk giymeyin. Gelinin en önemli gününde onun rengini özel bırakmak önemlidir.

-Elbise, sezon modasına uygun olmalı. Bu bir kutlama yemeği dahi olsa çiçekli ya da uçuşan kumaşlardan oluşan bir elbise tercih edebilirsiniz.

-Eğer davetiyede giyim kodu geldiyse kesinlikle uymanız gerekli. Gelin ve damatı üzmek istemezsiniz.

-Formal kıyafet yazıyorsa erkekler koyu renk takım elbise hatta smokin tercih etmeli, kadınlar içinse kokteyl ve gece elbiseleri tercih edilmeli.

-Düğünde parlak kıyafet giymekten kaçının.

Dümdüz bir gece elbisesi bile giyseniz, sıra dışı aksesuarlarla tarzınızı konuşturun.

-Tulumlar maskülen ve feminenliği bir arada taşıdıklarından dolayı kadınlar için kolay bir çözüm sayılabilir.

Haberin Devamı

-Sezon modası kadife görünümlü ya da dantel işlemeli midi boy elbiseler istisnasız tüm düğünlerde yer alacağından kişisel dokunuşlarınızı elbiselere ekleyebilirsiniz.

-Özellikle çiçekli ve şifon elbiseler sezon modası olduğundan rahatlıkla edinip düğüne giderken ne giyeceğim sıkıntısından kurtulabilirsiniz.

-Vücut tipinize göre elbiseler seçmeye gayret edin. Yok, ille de siyah diyorsanız, kıyafetinizi aksesuarlarınızla renklendirmeye çalışın. Dore, pembe ve altın tonlar mükemmel olacaktır.

-Ayağınızda çok şık duruyor diye uzun topuklu ve rahatsız bir ayakkabı giymeyin. Şık ama kalın topuklu ve rahat bir ayakkabı seçmelisiniz. Zaten kır düğününe gidiyorsanız babet veya sandaletten şaşmayın.