Gazete Vatan Logo

Düğün sezonu açıldı! 15 Ekim'e uzadı...

Havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da başladı! Bu sene ramazanın ve bayram tatilinin 9 gün sürmesiyle düğün takvimi 15 Ekim'e kadar uzadı

Düğün sezonu açıldı! 15 Ekim'e uzadı...

Düğünler 20 iş kolunu besleyen bir sektör haline geldi. Posta gazetesinden Hülya Çaylak'ın haberine göre; sadece Amerika’da düğünlere her yıl 90 milyar dolar harcanıyor. Hindistan Amerikan’dan sonra 50 milyar dolarla 2’nci sırada. Çin ise kalabalık nüfusundan dolayı yılda 9 milyon düğünle rekor bir sayıya ulaşıyor.

İLK 10'DAYIZ

Türkiye yılda 600 bin düğünle ilk 10 ülke arasında. Her yıl düğünlere 40 milyar lira harcanıyor. Buna nişan ve kına eklendiğinde Türkiye’deki yıllık düğün harcaması 50 milyar liraya kadar çıkıyor. Ülkedeki genç nüfus artışı da göz önüne alındığında düğün sayısı her yıl yüzde 15 artıyor. Her bir çift sadece düğün için 25-30 bin liradan fazla harcama yapıyor.

TURİZME KATKI

Farklı konseptteki sekiz markasıyla evlenmek isteyen çiftlere hizmet veren LifeGroup Entertainment’ın kurucusu ve ortağı Erdem İpekçi, son yıllarda düğün turizminin de arttığını belirtiyor. Özellikle Orta Doğu ve Hindistan’dan yılda 1000’e yakın yüksek bütçeli düğünlere ev sahipliği yapıldığını söyleyen İpekçi, “Hindistan’dan gelenler düğüne 1 ile 3 milyon dolar arasında bütçe ayırıyor. Bu bütçeler diğer sektörlere de gelir getiriyor” dedi.

Haberin Devamı

YEMEKLİ MENÜ 150 LİRA

İstanbul’da birden fazla mekanla farklı konseptte düğünler organize ettiklerini belirten Erdem İpekçi, şöyle devam etti: “2 bin çifti evlendirdik. Qubbe markasıyla 3 farklı mekanda faaliyet gösteriyoruz. Lifepark işletmemiz 250 dönümle İstanbul’un en büyük açıkhava parkı. İzoletta markasıyla da butik davetlere tüm yıl ev sahipliği yapabiliyoruz. Yemekli menü fiyatımız kişibaşı 150/200 TL arasında değişirken, kokteyl davetler 80/100 TL.”