Gazete Vatan Logo

Düğün magandasına 12 bin YTL ceza

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde yapılan düğünde sahnede ruhsatsız tabancayla havaya ateş ettiği öne sürülen Şenol Şen adlı yerel türkücü, Geyve Cumhuriyet Savcılığı'nce `Halkta paniğe neden olduğu' gerekçesiyle 12 bin YTL para cezasına çarptırıldı

Aynı düğünde sivil jandarma ekiplerinin kuru sıkı tabancayla ateş ettiğini gördüğü 17 yaşındaki M.M.'ye de 3500 YTL para cezası uygulandı. İki kişi hakkında ayrıca ceza davası açılacağı bildirildi.

Geyve'nin Alifuatpaşa Beldesi'nde geçen hafta sonu Mehmet Yüksel Dönmez'in düğün törenine davetliymiş gibi giden sivil jandarma ekipleri, davetlileri eğlendirmek için sahnede org çalıp türkü söyleyen Şenol Şen'in ruhsatsız olduğu belirlenen tabanca ile havaya ateş ettiğini belirledi. Aynı anda 17 yaşındaki M.M.'nin de ateş ettiği görüldü. Sivil jandarma ekipleri ikisini de yakalayıp silahları aldı. İki kişi daha sonra Geyve Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü.

Geyve Cumhuriyet savcılığına sevk edilen ve ruhsatsız silahla havaya ateş açan türkücü Şenol Şen'e Cumhuriyet Savcılığı `Topluma karşı işlenen suçlar' kapsamında 12 bin YTL ön ödemeli para cezası verirken, silahı kurusıkı olduğu anlaşılan M.M.'ye de 3500 YTL para cezası verdi. Ön ödemeli para cezaları 10 gün içerisinde yatırılması için taraflara tebliğ edilirken, düğünde silahla ateş açtıkları öne sürülen türkücü Şenol Şen hakkında `6136 sayılı Ateşli Silahlar Kununu'na muhalefet ve meskun mahalde ateş etmek' suçlarından; kuru sıkı tabancayla ateş eden genç hakkında da `Meskun mahalde ateş etmek' suçundan ceza davası açılacağı da belirtildi.

SAVCI ŞAKA YAPTI SANDIM
Şarkı ve türkü söylediği düğünde havaya ateş açtığı iddiasıyla 12 bin YTL para cezasına çarptırılan Şenol Şen cezayı öğrencince şoke oldu. Düğün gecesi silahla yakalandığını ancak havaya ateş açmadığını ileri süren Şenol Şen, "Jandarmalar gelip beni aldılar. Üzerimde tabanca vardı. Savcılığa çıkarıldığımda, savcı bey bunun cezasının 12 bin YTL olduğunu söyledi. İnanamadım. Ama ceza kesmişler" dedi. Şenol Şen bu parayı ödemesinin mümkün olamayacağını söyleyerek "Ben hafta sonları düğünlere giderek para kazanıyorum. Kazandığım bu parayla bu cezayı ödeyemem. Zaten ateş de etmedim. Cezaya itiraz edeceğim" dedi.

Haberin Devamı