Gazete Vatan Logo

Düğün magandaları iki çocuğu öldürdü

Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşanan ve alınan tüm tedbirlere rağmen önlenemeyen maganda kurşunu hayatının baharında olan iki çocuğun sonu oldu. Afyon ve Yozgat'ta gerçekleşen düğünlerde tedbirsiz bir şekilde havaya açılan ateş sonucu 13 yaşındaki Yusuf ve 8 yaşındaki Şevket hayatını kaybetti

Düğün magandaları iki çocuğu öldürdü

Son sözü ‘ölüyorum baba’ oldu

Afyon’daki düğünde havaya açılan ateş sonucu 3’ü çocuk 4 kişi yaralandı. Yaralılardan 13 yaşındaki Yusuf Baylan, hastaneye götürülürken öldü. Tek çocuğunu kaybeden baba düğünde silahın yasaklanmasını istedi.

Afyonkarahisar’ın Nuribey Beldesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü Belde Belediye Başkanı Ak Partili Hazım Kaya’nın oğlu Mehmet Kaya’nın Nuribey İlkokulu bahçesinde yapılan düğününde maganda terörü yaşandı. Takı töreninin ardından düğünde katılanların pistte oynadığı sırada bir grup tabanca ve tüfeklerle havaya ateş etmeye başladı. Çevredekilerin paniğe kapıldığı olayda kurşunların hedefi olan 24 yaşındaki Halil Kaya ile 13 yaşındaki Yusuf Baylan, Ekrem Evkin ile Harun Güleç yaralandı. Yaralılardan ortaokul son sınıf öğrencisi Yusuf Baylan hastane yolunda öldü.

Meydan cephanelik gibi

Olayın ardından jandarma ekipleri havaya ateş ettiği tespit edilen 15 şüpheliyi gözaltına aldı, çok sayıda tabanca ve tüfeğe de el konuldu. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 26 yaşındaki Ümit İsmail D. tutuklandı. Olay öncesi jandarmanın düğünde silah atılmaması konusunda düğün sahiplerini uyardığı da belirtildi.

Haberin Devamı

Valilik görevden alsın

Sorumlulara en ağır cezanın verilmesini isteyen babaanne Huriye Baylan da silahların susmasını istedi. Belediye başkanının bu konuda hiçbir şey yapmadığı iddia eden babaanne Baylan, “Bu adamı valiliğe de şikayet edeceğim. Düğün sahibini belediye başkanlığından alsınlar. Silahtan biz bıktık. Başkan 8- 10 yaşındaki çocuğun eline silah verip havaya ateş attırmış. Çocuk az kalsın kendisini vuruyormuş. Silah atanları başkan alkışlıyordu ben gördüm. Özellikle davulcular, ’aman etmeyin’ dediler. Kurşunlar damlara düştü. Çoluk çocuk korktu. Biz korktuk” dedi.

‘Düğün meydanı savaş alanı gibiydi’

Tek çocuğunu gittiği düğünde kaybettiğini anlatan acılı baba İsmail Baylan, oğlunun bir anda kanlar içinde yere yığıldığını söyledi. Baylan, şöyle dedi: “Takı takıldıktan sonra çalgılar çalmaya başladı. Millet oynamaya başladı. Daha sonra da silahlar atılmaya başladı. Her yer çoluk çocuk kaynıyordu. Çocuklara rağmen herkes silah ateşliyordu. Aklınıza ne gelirse her çeşit silah vardı. Ortalığı kavuruyorlardı. Sanki savaş alanı gibiydi. Şimşek çakar gibiydi.” Yaşananların ardından 3-4 kişinin vurulduğunu kaydeden Baylan, “Vurulanların içinde benim oğlum da vardı. Canı acıyınca, bana doğru gelmeye başladı. Göğsü kanlıydı. Kolundan da kan akıyordu. Aradan sıyrılarak geldi, ’baba ölüyorum’ dedi. Kucağıma aldım, taksiye bindirdim. Salar Köyü’nde ambulansa bindirdik. O sırada hâlâ nefes alıyordu. Ambulansa bindirdiğimiz sırada gitmiş benim oğlum. Tek çocuğumdu. Bu tür olaylara karşı silahın yasaklanmasını istiyorum. Bizim canımız yandı başkalarınınki yanmasın” diye konuştu.

Haberin Devamı

8 yaşındaki Şevket Fransa’dan nişana geldi, canını yitirdi

8 yaşındaki Şevket Kurumal ailesiyle Fransa’dan geldiği Yozgat’ta katıldığı nişanda maganda kurşunlarına kurban gitti.

Yozgat Akdağmadeni’ndeki olay önceki gün saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Fransa’da inşaat işçisi olarak çalışan Necmi ve Nurgül çiftinin 2 çocuğundan büyüğü olan Şevket Kurumal, ailesiyle birlikte tatile geldiği Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Üçkaraağaç köyünde yakınları Tahir Kanlıer’in nişan törenine katıldı. Nişan törenine katılanlardan bazıları havaya rastgele ateş açtı. Kurumal, burada açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralı çocuk yakınlarının aracı ile Sivas’a getirilmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Sivas’a sevkte yolda öldü

Kurumal, Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yavu beldesi yakınlarında ambulansa aktarıldı. Ambulansla Yıldızeli Devlet Hastanesi’nde getirilen Kurumal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Çocuğun boynu ve omzundan yaralandığı tespit edildi.

15 kişi havaya ateş açtı

Törene katılanlar, Kurumal’ın vurulduğu sırada yaklaşık 15 kişinin havaya rastgele ateş açtığını belirtildi.

Şevket Kurumal’ın ölümüyle sonuçlanan nişan töreninin ardından jandarmanın başlattığı çalışma kapsamında olayın şüphelisi olarak 69 yaşındaki A.A. gözaltına alındı. Kurşunların A.A.’nın silahından çıktığı üzerinde durulurken, cenaze otopsiden sonra ailesine verilecek.

Haberin Devamı