Gazete Vatan Logo

Düğün görüntüleriyle tahliye oldu!

BURSA’da 25 yaşındaki Mustafa Çavuşoğlu’nu, 150 TL parasını gasp edip bıçakladığı iddia edilen 21 yaşındaki Emrah Altunkara, olay tarihinde Kars’taki bir akrabasının düğününde olduğunu içeren kamera görüntülerini ve olay tarihinde hız sınırını geçtiği için adına kesilen ceza tutanağını mahkemeye sununca tahliye edildi.

Tophane Geziyolu üzerinde 16 Aralık 2010 tarihinde evine doğru yürüyen Mustafa Çavuşoğlu’nun yolunu kesen bir kişi, sigara istedi. Sigara kullanmadığını söyleyen Çavuşoğlu’na cebinden çıkardığı bıçağı gösteren bu kişi, onu ölümle tehdit ederek cebindeki 150 TL’yi aldı. Çavuşoğlu’nu 4 yerinden bıçaklayan saldırgan kaçarken hastaneye kaldırılan Mustafa Çavuşoğlu, polisin gösterdiği fotoğraflardan, olaydan 2 ay önce ’adam bıçaklamak’ suçundan cezaevinden çıkan Emrah Altunkara’nın yaptığını söyledi. Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, Emrah Altunkara’yı Panayır Mahallesi’nde yakalayarak gözaltına aldı.

Altunkara, Emniyet’teki ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Altunkara, yine suçsuz olduğunu söylese de tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

Suçun işlendiği tarihte otomobille bir yakınlarının düğününe gitmek için Kars’ta olduklarını söyleyen Emrah Altunkara’nın ailesi, düğün günü çekilen kamera görüntülerini ve olay tarihinde Erzincan’da hız sınırını ihlalden Emrah Altunkara adına kesilen ceza tutanaklarını mahkemeye sundu, avukatı ile tutukluluğa itiraz etti. Delilleri inceleyen hakim, Altunkara’nın tahliyesine karar verdi.

Özgürlüğüne kavuşan Altunkara, düğünde çekilen görüntü ve sinirlenmesine neden olan trafik cezası sayesinde adaletin yerini bulacağını belirtti.

Haberin Devamı