Gazete Vatan Logo

Duble yol yarım kalınca...

Çok sayıda kişi yaralandı ama hala aynı...

Duble yol yarım kalınca...

MUĞLA’nın Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri arasındaki Kocabel mevkiinde duble yol çalışmalarının durması, kazaların artmasına neden oldu. Keskin virajlarla dolu ve bir yanı 70-80 metrelik uçurum olan üç şeritli yola hızlı giren araç sürücüleri savrularak kazalara neden oldu. Bu yıl 11 ayda biri ölümlü olmak üzere meydana gelen 16 kazada 10 kişi yaralandı. Yolda çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Muğla- Antalya arasındaki karayolunun duble çalışmaları için 2008 yılında kısım kısım ihaleler yapıldı. Karayolları 13. Bölge hududundaki Muğla ile Köyceğiz arasında bölünmüş yol tamamlanarak trafiğe açıldı. Köyceğiz- Ortaca arasındaki Kocabel mevkiindeki yapım ise iki yıl önce durdu. Bunun nedeni ise ihaleyi alan İzmirli firmanın 3.5 yıl içinde yolu bitirerek teslim edememesi oldu. Ortaca içinden gelen araç sürücüleri duble yoldan, hızla üç şeritli ve virajlı yola girince savrularak çeşitli kazalara neden oldu. Yine aynı şekilde Köyceğiz istikametinden gelen araç sürücüleri de hem aynı kaderi paylaştı hem de yolun sol yanındaki uçuruma yuvarlanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.


Söz konusu mevkiinde son olarak 26 yaşındaki Turan Aydın’ın kullandığı otomobil, yuvarlandığı uçurumun 25. metresinde ağaca takılı aldı. Ortaca’dan Muğla yönüne giden Turan Aydın, kullandığı 48 L 2271 plakalı otomobilin tekerini mıcıra kaptırdı ve kontrolden çıkan otomobil, yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Uçurumun 25’inci metresindeki ağaca takılarak duran otomobilin sürücüsü Aydın, şans eseri kazayı yara almadan atlattı.

Karayolları Duble Yollar Kontrol Şefi Ergün Tekeli, eski müteahhidin yolu 3.5 yılda tamamlayıp teslim edemediğini belirtti. Bu durum karşısında ihaleyi iptal ettiklerini kaydeden Tekeli, "İhale iptal edilince, teminatları da hazineye irad (gelir) kaydedilince, firma belki buna itiraz ederek mahkemeye başvurursa diye bilirkişiye şimdiye kadar yaptığı işlerin tespitini yaptırdık. İki yıldan bu yana bu işlerle ve toplantılarla uğraşıyoruz. Elimizde olmamasına rağmen olay sürüncemede kaldığı için ikinci ihaleyi de yapamıyoruz" dedi. Tekeli, önceki projede de değişiklikler yapmak istediklerini fakat bu düşüncelerinin de henüz netleşemediğini belirterek, "Örneğin keskin virajların daha düzgün olması için projede değişikliğe gidilmesi amacıyla büyük uğraş veriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı