Gazete Vatan Logo

Dubai’ye akın ettiler!

Cityscape Global 2013 fuarı, bugün kapılarını açıyor

Dubai’deki Cityscape Global Fuarı, Türk firmalarının rekor katılımıyla açıldı. 36 firma, Arap yatırımcılara Türkiye’yi ve projelerini tanıtmak için fuarda yer alıyor.

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen Dubai’deki Cityscape Global 2013 fuarı, bugün kapılarını açıyor. 10 Ekim tarihine kadar devam edecek fuar, Türk firmalarının yoğun katılımıyla gerçekleşiyor. 200 farklı ülkeden 25 bin ziyaretçisi ile bölgenin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından olan Cityscape Global’e bu yıl 19 farklı ülkenin firmaları katılıyor. Türkiye ise 36 gayrimenkul firmasıyla fuarda yer alarak, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra en çok katılımı gösteren ülke olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl fuarda Türk yılı olmasına rağmen, bu yoğunlukta katılım olmamıştı. Bu yıl katılımın yüksek olmasında en büyük etken, Türk firmalarının yabancılara satışlarında aslan payını Arap yatırımcıların almasının yanı sıra geçtiğimiz yıl fuara katılan firmaların gördüğü ilgi oldu.

Fuardan önce tanıtım

Fuar başlamadan bir gün önce, Türk firmalarının faaliyetlerini anlatmak için Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayınlanan Gulf News gazetesinde 16 sayfalık Türkiye Gayrimenkul Eki yayınladı. İngilizce yayınlanan Gulf News gazetesinin Türkiye eki, Global Connection (GC) adını taşıyor. Türk ve Arap gazetecilerin birlikte hazırladığı 16 sayfalık ek, Seramik Tanıtım Grubu, Ağaoğlu, Eroğlu, Garanti Koza ve Soyak’ın desteği ile yayınlandı. Ekte, Türk gayrimenkul ve inşaat sektörüne, gerçekleştirilen projelere ve şirketlere yer veriyor.

Katılım yüksek

Dubai’deki fuara katılan firmalar arasında Babacan Yapı, Bak Yapı, Bio City, Bulut İnşaat, Dumankaya, Ege Yapı, Eroğlu, Garanti Koza, İş GYO, KLK Yapı, Nef, Torunlar GYO, Trump Towers, Vadistanbul ve Viatrans-Meydanbey ortaklığı yer alacak. Geçtiğimiz yıl Maslak 1453 projesini bu fuarda tanıtan ve büyük ilgi gören Ağaoğlu da Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden katılımcı olarak yer alıyor. Fuara katılan mimarlık ofisleri arasında ise TAGO Mimarlık, Tabanlıoğlu, Mimarlar Workshop, Dome Mimarlık bulunuyor. Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER de fuarda yer alacak.

BİOCİTY İLK KEZ YURTDIŞINDA

SAĞLIK alt yapısı yatırımları gerçekleştiren Bio City Development Company (BCDco), dünyanın akıllı ve ekolojik yaşam için planlanmış ilk gayrimenkul projesi olan Bio İstanbul’u Cityscape 2013 fuarında tanıtıyor. Cityscape Dubai 2013’de Bio İstanbul projesinin ilk defa tanıtılacağını belirten Bio City Development Company Group CEO’su ve Bio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Elie Haddad, şunları söyledi: “2.2 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Bio İstanbul, İstanbul’un iş merkezlerine 25 kilometre uzaklıkta 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kuruluyor. Biyomedikal sistemli şehirler yaratma vizyonu ile tasarlanan proje, enerji tasarrufu sistemlerine sahip.”

Satış hedefiyle fuarda

MECİDİYEKÖY’de yükselen, Trump Towers İstanbul, ilk kez yurtdışında bir gayrimenkul fuarında yatırımcılar buluşacak. Fuarda projenin lüks rezidansları tanıtılacak. Trump Towers Genel Müdürü Bülent Kural, “Körfez yatırımcısının gözü İstanbul’da, özellikle de projemizin bulunduğu lokasyonlarda. Son dönemde yakaladığımız yabancı ilgisini sıcak satışa dönüştürme kararı aldık” dedi.

Merkezi lokasyon ilgisi

İNŞAAT firmalarına proje danışmanlığı, pazarlama, satış, tanıtım ve tesis yönetimi gibi hizmetler veren Projebeyaz fuara katılıyor. Projebeyaz, Astoria Kempinski, Çengelköy Park, Bayramoğlu Residence, Helis Metro Ofis, Metrowin Tower, Bodrum Golf Residence ve Marmara Room gibi pek çok projeyi tanıtacak. Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun “Türkiye’nin gayrimenkul değeri yüksek lokasyonlarındaki fırsatları yabancılarla buluşturacağız” diye konuştu.

Lüks projeleri tanıtacak

GAYRİMENKUL danışmanlık hizmeti veren Space Gayrimenkul, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuara katılıyor. Space Gayrimenkul Kurucu Ortağı Filiz Çakmur, “Yabancı yatırımcılar, Türkiye’ye, özellikle İstanbul’a büyük ilgi gösteriyorlar. Space olarak, yabancı yatırımcıların lüks gayrimenkul ve merkezi konumlu ticari mülk taleplerini karşılamak amacındayız” diye konuştu.

Haberin Devamı