Gazete Vatan Logo

Dubai Şeyhi Maktum MNG Bank'a talip oldu

Levent'teki burgu kuleler ve İstanbul Belediyesi'yle imzaladığı 5 milyar dolarlık gayrimenkul projesiyle Türkiye'nin gündemine giren Dubai Şeyhi Muhammed El Maktum, MNG Grubu'nun bankasına talip oldu...

Levent'teki burgu kuleler ve İstanbul Belediyesi'yle imzaladığı 5 milyar dolarlık gayrimenkul projesiyle Türkiye'nin gündemine giren Dubai Şeyhi Muhammed El Maktum, MNG Grubu'nun bankasına talip oldu. MNG Bank'ın bir süre önce üç ayrı bankayla hisse satışı-ortaklık için gizlilik anlaşması imzaladığı belirtilirken, söz konusu müşteriler arasında Şeyh Maktum'a ait Dubai İslamic Bank'ın (DIB) da olduğu belirtiliyor. Körfez Bölgesi'nin en büyük 30 bankası arasında bulunan DIB Arap zenginlerinin parasını yönetmesiyle tanınıyor. 1975 yılından beri tüm bankacılık alanlarında faaliyet gösteren bankanın aktifleri 7.1 milyar euro, yıllık geliri ise 350 milyon euroyu buluyor. MNG Bank'a talip olan diğer iki bankanın ise Avrupalı olduğu belirtiliyor.

1991 yılında kurulan MNG Bank'ın ise Eylül sonu verilerine göre 436 milyon YTL'lik aktif büyüklüğü, 245 milyon YTL'lik mevduatı bulunuyor. 10 şubeyle faaliyet gösteren MNG Bank'ta 268 personel çalışıyor.