Gazete Vatan Logo

Dubai’de 200 milyon $’lık talep aldı

897 dairenin 523 tanesini 13 günde sattı

NEF Kağıthane 03 ve NEF Merter 12’de 13 günde 523 daire satan Nef, gelen talebi karşılamakta zorlanınca, Nisan ayında satışa çıkarmayı planladığı projeleri 6 ay öne çekti. Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2013 fuarında da Kağıthane ve Merter’de gerçekleştireceği yeni projeleri için yatırımcılarla görüştü.

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, 26 Eylül’de satışa sundukları Nef Kağıthane 03 ve Nef Merter 12’de yer alan 897 dairenin 523 tanesini 13 günde sattıklarını belirterek, “Haliç projemizde 18 günde 300 konut satmıştık. Bu projelerdeki satışla kendi rekorumuzu kırdık. Talebi karşılamakta zorlanıyoruz. Satış ofisine gelen her iki müşteriden birisi konut satın aldı. 13 günde toplam 200 milyon liralık ciro elde ettik” dedi.

Talebi karşılamakta zorlandıkları için Nisan’da satışa çıkartmayı planladıkları yine Kağıthane ve Merter’de yer alan projeleri Kasım’a çektiklerini söyleyen Timur, “2 bin konuttan oluşacak projelerimizin yatırım değeri de 800 milyon lira olacak. Bir ay içinde projelerimizi devreye alacağız” dedi. NEF Kağıthane 03 ve NEF Merter 12’de satışları büyük ölçüde tamamladıkları için Cityscape Dubai’de yeni projeleri için görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Erden Timur, “Yeni projelerimizden blok almak isteyen Ortadoğulu bir yatırım şirketiyle de görüşüyoruz. Toplam 200 milyon dolarlık blok satış olacak” dedi.

Merkezde 26 yeni arsa aldı

İstanbul şehir merkezinde 26 arsa için anlaştklarını söyleyen Erden Timur, buralarda projelendirme aşamasına geçtiklerini ifade etti. Timur, merkezi lokasyonlarda hayata geçirmeyi planladıkları toplam 2 bin konutluk projelerin değerinin 800 milyon lira olduğunu söyledi. Dünyanın farklı şehirlerinde satış ofisleri açmayı planladıklarını ifade eden Erden Timur, Dubai ve New York için çalışmaya başladıklarını söyledi. Timur, “Dubai’de projelerimizin gördüğü ilgiden dolayı burada bir satış ofisi açmaya karar verdik. Ofisi gelecek yıl açmayı planlıyoruz. Nihai hedefimiz bu ofislerle farklılığımızı gösterip, buralarda yeni projeler geliştirmek” diye konuştu.

Haberin Devamı