Gazete Vatan Logo

Duayenler Alp için eğitmenlik yapacak

Avi Alkaş’ın genç yaşta vefat eden oğlu Alp Alkaş’ın adını taşıyan perakende ve gayrimenkul merkezinde eğitim yarın başlıyor. İlk gün Hüsnü Özyeğin Abdullah Kiğılı, Vahap Küçük gibi duayenler deneyimlerini paylaşacak.

Alkaş Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş’ın genç yaşta vefat eden oğlu Alp Alkaş anısına, Alkaş ailesi ve Özyeğin Üniversitesi ile birlikte oluşturulan Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi, yarın eğitime başlıyor.

İlk ders duayenlerden

Merkezin 35 öğrencisi, ilk derslerini Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin, CarrefourSa Genel Müdürü Mehmet Nane, Mudo’nun patronu Mustafa Taviloğlu, LC Waikiki’nin patronu Vahap Küçük, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan, Kiğılı’nın patronu Abdullah Kiğılı gibi perakende sektörünün duayenlerinden alacak.

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Boyner Başkan Yardımcısı Serdar Sunay da ilk günün diğer katılımcıları olacak. Bu ünlü isimler Avi Alkaş’ın moderatörlüğünde sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunacaklar.

Cem Boyner de olacak

Swissotel Özyeğin Üniversitesi İşletme Enstitüsü Tesisleri’ndeki merkezde ilerleyen dönemlerde Boyner’in patronu Cem Boyner ve yabancı isimler de eğitmenlik yapacak.

Haftanın ilk 3 günü verilecek eğitimlerin Eylül ayından itibaren MBA programına dönüşeceğini söyleyen Avi Alkaş, “İnşallah merkez sayesinde birçok Alp’in yetiştiğini göreceğiz. 40’tan fazla öğrenci almayacağımızı açıklamıştık. 35 kayıt oldu ama son gün de kayıtların geleceğini düşünüyorum. Tek program düşünüyorduk ama gelen yoğun talep olunca ikinci bir programı daha başlatmaya karar verdik” dedi.

BAĞIŞLAR BURSA DÖNÜŞTÜ

ALP Alkaş’ın vefatından sonra yapılan bağışların bir fonda toplandığını anlatan Avi Alkaş, bu fonun 8 öğrencinin yıllık eğitimini karşıladığını dile getirdi.

Alkaş, “Ailemiz ve Hüsnü Özyeğin’in de katkısıyla 1 milyon liralık bir fonla yola çıktık. Bu fon araştırmalara, doktora ve master tezlerine, bilimsem yayınlara aktarılacak. Hedefimiz sektöre katkıda bulunmak” diye konuştu.

‘ACIMIZ HAFİFLİYOR’

YENİ Alp’lerin yetişmesini öngördükleri Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’nin evlat acısını bir nebze hafiflettiğini dile getiren Avi Alkaş, şöyle devam etti: “Alp’in adını iyi şeylerle yaşatmak en büyük hedefimiz. O hep bizim göğsümüzü kabarttı, onunla gurur duyduk. Şimdi onun adını taşıyan merkezle gençlere örnek olabilir, yeni Alp’ler çıkmasına vesile olabilirsek ne mutlu bize...”

Haberin Devamı