Gazete Vatan Logo

Dualar çocuk kalpli dev adama

Sakıp Sabancı için memleketi Kayseri başta olmak üzere İzmit, Adana, İzmir gibi birçok şehirde tören düzenlendi. İşçileri Sakıp Ağalarını dualarla uğurladı. Fabrikalarda sirenler çalındı, camilerde Sabancı için mevlit okutuldu

Hakkımız sana helal olsun Ağam
Sabancı Holding'in Adana'daki fabrikalarında da yas vardı. Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Adana Devlet Tiyatosu Salonu'nda biraraya gelen sevenleri Sakıp Sabancı'nın son yolculuğuna uğurlanışını CNN Türk'ün yayınından takip edip, el açarak dua etti. Törene katılan işçiler, cenaze törenini yaşlı gözlerle izledi. 11 bin çalışanın bulunduğu Sabancı Holding'in Adana'daki fabrikalarda günboyu sirenler çalındı.

Senin izinden yürüyeceğiz...
Sakıp Sabancı için, kurucusu ve Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı olduğu Sabancı Üniversitesi'nde de uğurlama töreni düzenlendi. 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende Sabancı'nın hayatı, üniversitenin açılış günü ve Sabancı'nın da katıldığı okuldaki etkinlikler sinevizyon gösterisi ile sunuldu. Öğrenciler Sabancı için gözyaşı dökerken. Rektör Prof. Tosun Terzioğlu Sabancı'nın hasta yatağında bile yeni 2 yurdun yapılması için finansman sağladığını söyledi.

Memleketinde de mevlit okundu
Kayseri'nin Talaş ilçesi Zincirdere beldesi Akçakaya köyünde doğan Sakıp Sabancı için memleketindeki camilerde öğle namazı öncesi sala verildi ve mevlit okutuldu. Tarihi Hunat Camii'ndeki mevlide yaklaşık bin kişi katıldı. Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sakıp Sabancı ismini büyük ölçekli ve çok amaçlı bir parka vererek, onu gelecek kuşaklara da tanıtacaklarını söyledi.

Onun bize en büyük mirası Kent SA
İzmit'te Sabancı Holding'in fabrikalarının bulunduğu Kentsa Kompleksi'nde İstanbul'daki töreni CNN Türk'ten sinevizyon aracılığıyla izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Taziye defterine duygularını aktaranlar merhum işadamı için şunları yazdı: "Çocuk kalpli dev adam." "Bu dünyaya işadamı kimliği ile gelmiş bir meleksiniz." İşçileri, "Sakıp Ağa, Brisa, Kordsa, Enerjisa'nın bulunduğu Kentsa Kompleksi'ni bataklıktan kurtarıp bizlere iş kapısı açmıştır" dedi.

Kitapları yok satıyor
Sakıp Sabancı'nın kitapları büyük ilgi görüyor. Beşiktaş Kabalcı Kitapevi Sorumlusu Aykut Koksal, "Özellikle son kitabı Bıraktığım Yerden Hayatım tükendi" diyor. İşte Hayatım, Para Başarının Mükafatıdır, Gönül Galerimden, Rusya'dan Amerika'ya, Ücret Pazarlığı mı? Koyun Pazarlığı mı?, Değişen ve Gelişen Türkiye, Daha Fazla İş Daha Fazla Aş, Doğu Anadolu Raporu, Başarı Şimdi Aslanın Ağzında, İşte Hayatım (Japonca), Hayat Bazen Tatlıdır, Sakıpname ve Turkey Chancing and Developing Sabancı'nın diğer kitapları.

Haberin Devamı