Gazete Vatan Logo

DTP'ye uyarı

Şahin’den eski DTP’lilere: Yaşananlardan ders çıkarılmalı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya Ehlibeyt Vakfı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla verilen iftar yemeğine katıldı.

Şahin, gazetecilerin soruları üzerine eski DTP’lilerin istifadan vazgeçmemeleriyle ilgili, “Milletvekillikleri bağımsız olarak devam eden milletvekili arkadaşlarımın siyasete devam kararı almalarını, başka bir siyasi vasıtayla yola devam etmelerini anlayışla karşılıyorum. Ancak yaşananlardan ders çıkarmak ve gelecekte de yeni olumsuzluklarla karşılaşmamak için çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Endişe ediyorum...”

Meclis Başkanı Şahin, bir gazetecinin, “Ahmet Türk’ün ’Öcalan da böyle istedi’ yönünde sözleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu, şöyle yanıtladı: “Benim biraz önce kullandığım cümlenin içinde de bu var. Geçmişten dersler çıkarmak gerekir. Türkiye’de siyasi partilerin faaliyetlerini içeren esaslar Siyasi Partiler Kanunu’nda var. Kapatılan siyasi parti hangi gerekçelerle kapatılmış? Tabii ki Anayasa Mahkemesi bunu gerekçeli kararında açıklayacaktır. Ancak iddianameyi biliyoruz. İddianamede ileri sürülen hususları biliyoruz. Yine aynı minvalde devam edilirse korkarım yeni sıkıntılarla karşılaşırız. Ders alınmamış olur diye endişe ediyorum.”

Şahin bir gazetecinin, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un açıklamalarıyla ilgili soru üzerine kendisine verilen bilgiye göre iftar yemeğine Bartholomeos’un da katılacağını belirterek, “Tabii ki bana verilen bilgiler yanlış değilse... Aynı sofrayı paylaşırsak, böyle bir açıklamanın olup olmadığını doğrusu öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı