Gazete Vatan Logo

DTP Tunceli İl Başkanı Aytaç'a hapis

Hıdır Aytaç ve 7 partili, 'terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan 3 yıl 9'er hapis cezasına çarptırıldı YENİ

DTP Tunceli İl Başkanı Hıdır Aytaç ve 7 partili, `terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla 3 yıl 9'er hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yılın şubat ayında yakalanan PKK'lı bir teröristin verdiği ifade nedeniyle 3 ay tutuklu kaldıklarını söyleyen Aytaç, "Verilen hapis cezasının haksız ve siyasi olduğunu düşünüyorum. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde `terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla haklarında dava açılan DTP Tunceli İl Başkanı Hıdır Aytaç ile toplam 16 partili, dün hakim karşısına çıktı. Duruşmada, İl Başkanı Aytaç ile partililer Erdoğan Sürgeç, İmam Kara, Erdal Dalgıç, Nail Çağdaş, Cemal Kuhak, Ali Ercan ve Mahmut Çetin, `terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçlamasıyla 3 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırılırken, diğer 8 sanık beraat etti.

Kararın ardından döndüğü Tunceli'de basın toplantısı düzenleyen Hıdır Aytaç, cezanın haksız ve siyasi olduğunu öne sürüp, temyiz edeceklerini söyledi. Geçen yılın şubat ayında yakalanan PKK'lı bir teröristin verdiği ifade nedeniyle tutuklandıklarını belirten Aytaç, 3 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktıklarını söyledi.

Yapılan son duruşmada hapis cezasına çarptırıldıklarını söyleyen DTP Tunceli İl Başkanı Hıdır Aytaç, dava açılmasına neden olan PKK'lı Ahmet Yalçın'ın çıkarıldığı mahkemede, jandarmada zorla ifadesinin alındığını söylediğini hatırlattı. Aytaç, şöyle konuştu:

"Bu kişi bizi tanımadığını ve kendisine işkence yapıldığını söyledi. Ancak biz ceza aldık. Bu verilen cezanın hukuka uygun olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Eğer Türkiye'de hukuk çalışmış olsaydı bizim ikinci duruşmada beraat etmemiz gerekiyordu. Biz suçsuzuz, hiçbir sucumuz. Sırf siyasi kimliğimizden dolayı yargılandık ve ben de bu cezayı aldım. Bunun DTP'nin üzerindeki baskıların bir parçası olduğunu düşünüyorum. Biz mahkemede 20'ye yakın kişi, bu kişinin ifadesi doğrultusunda suçlandık. Hepimize aynı suçlama yapılmasına rağmen 8 kişi beraat etti ama biz ceza aldık. Hukuksal mücadeleye devam edeceğiz. Daha Yargıtay aşaması var, gerekli itirazları yaparak kararı temyiz edeceğiz."

Haberin Devamı