Gazete Vatan Logo

DTP'nin yedeği olan BDP tabelasını astı

HAKKINDA Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası olan Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) yedek parti olarak kurulan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) teşkilat çalışmalarına hız verdi. Şimdiye kadar yaklaşık 35 ilde teşkilatını kuran BDP, Diyarbakır'da DTP il binasının bir bina uzağındaki bürosuna BDP tabelasını asarak faaliyetlerine başladı.

Kurucu genel başkanlığını avukat Mustafa Ayzit'in üstlendiği Barış ve Demokrasi Partisi'nin kuruluş dilekçesi 3 Mayıs'ta İçişleri Bakanlığı'na verilmişti. Sarı zemin üzerinde yeşil meşe ağacını amblem olarak kullanan BDP'nin 42 kurucusu arasında DTP'nin avukatı Mahmut Tanzi, kapatılan HADEP eski Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Cabar Leygara, eski Sur Belediye Başkanı Cezayir Serin gibi isimler de bulunuyor.

Bakanlığa kuruluş dilekçesini veren BDP daha sonra illerde teşkilatlarını kurmaya başladı. BDP yetkilileri şimdiye kadar yaklaşık 35 ilde teşkilat kurduklarını belirtti. Diyarbakır'da il başkanlığını açıp faaliyete başlayan BDP, DTP'nin bulunduğu yerin bir bina ötesinde kiraladıkları büroya tabelasını astı.


Haberin Devamı