Gazete Vatan Logo

DTP'li 3 belediye başkanı hakkında soruşturma

Şırnak'ın Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçedeki kayıp insanlara ilişkin düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamalarına katıldıkları gerekçesiyle DTP'li 3 belediye başkanı hakkında soruşturma başlattı

Başkanlara yazı gönderen Cumhuriyet Savcılığı, 5 gün içinde ifade vermelerini istedi. Silopi Belediye Başkanı DTP'li Muhsin Konur, yasalar çerçevesinde kurulan bir partinin temsilcisi olduklarını ve kayıplarla ilgili açıklamaya katılmalarının yasal bir hak olduğunu savundu.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen 25 Ocak'ta ilçede kayıp insanlarla ilgili yapılan basın açıklaması ve yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle Silopi Belediye Başkanı Muhsin Konur, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak ve Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak ile kapatılan DEHAP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, belediye başkanlarına yazı göndererek, yürüyüş ve basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında 5 gün içinde ifade vermelerini istedi. Silopi Belediye Başkanı Muhsin Konur, kayıplarla ilgili açıklamaya katılmalarının doğal hakları olduğunu belirterek, "Burada 2 kardeşimiz bilerek kaybedildi. Türkiye'de yasalar çerçevesinde kurulan bir partinin belediye başkanı olarak tabi bunu protesto edeceğim. Ben de bunda bir suç görmüyorum" diye konuştu.

Silopi'de 2000 yılında gözaltına alındıktan sonra kayboldukları öne sürülen kapatılan HADEP üyeleri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz için yürüyüş düzenlenmiş, daha sonra da basın açıklama yapılmıştı. DTP'li 3 başkan yürüyüşe katılmamış, ancak basın açıklamasında hazır bulunmuşlardı.

Haberin Devamı