Gazete Vatan Logo

DTP'den tehdit gibi açıklama

‘Ne kadar kan akarsa aksın devam edeceğiz’

Apo gösterisinde ölen üniversiteli toprağa verildi. Ergani'de kepenkler kapatıldı, cenazeye 5 bin kişi katıldı

Öcalan’ın doğum gününde ölen üniversite öğrencisi için düzenlenen törende konuşan DTP’li Demirtaş, Başbakan Erdoğan, Yardımcısı Çiçek ve Genelkurmay Başkanı’nın partisini hedef gösterdiğini ileri sürdü

Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Köyü’ne gitmek isterken çıkan olaylarda yaşamını yitiren Mahsun Karaoğlan ile Mustafa Dağ dün düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Mahsun Karaoğlan’ın cenazesi yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Şanlıurfa’dan Diyarbakır’ın Ergani İlçesi İstasyon Mahallesi’ndeki evlerine getirildi. Cenaze daha sonra ilçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Yayvantepe Köyü mezarlığına götürüldü. Cenaze törenine, DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP’li ilçe belediye başkanları da katıldı.

Esnaf kepenk kapattı

Mahsun Karaoğlan’ın cenazesini ilçeden köye yaklaşık 8 kilometre omuzlarda taşıyan kalabalık, sık sık AKP ve Başbakan Erdoğan aleyhine slogan attı. Cenaze töreni için Ergani’de güvenlik güçleri olağanüstü önlem alırken, esnafın işyerlerini açmadığı görüldü. Karaoğlan’ın cenazesi toprağa verildikten sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe konuşma yaptı.

Baydemir, “Zalim ve gözünü kan bürümüşler, gözlerini Kürt halkının birliğine dikti” dedi.

Cenaze töreninde konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı’nın, DTP’nin 29 Mart seçimindeki başarısını hazmedemediğini ileri sürdü.

Demirtaş, “Açıklamaları ile gizli bir hedef gösterdiler. Ömerli ve Ağrı’da güvenlik güçleri bu gizli talimatları aldı. Kürt halkını hedef seçti. Biz buradan gizli değil açık mesaj veriyoruz. Kürt halkının özgürlüğü için mücadelemiz devam edecek. Ne kadar kan akarsa aksın, Kürt halkının bu mücadelesi her zaman devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yayvantepe Köyü’nden araçlarla ayrılan DTP’liler ve cenaze törenine katılanlar, Mahsun Karaoğlan için İstasyon Mahallesi’ndeki evinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

İntikam yemini

Dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 çocuk babası Mustafa Dağ’ın cenazesi ise Suruç’un Karahöyük Köyü’nde toprağa verildi. Cenaze konvoyunda PKK flamaları ve Öcalan’nın posterleri açıldı. Yüzü puşuyla sarılı grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıp, intikam yemini etti. PKK renklerini simgeleyen sarı, kırmızı, yeşil bezlere sarılan tabut omuzlarda taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

DTP, Halfeti olaylarını TBMM’ye taşıyacak

DTP milletvekilleri Ayla Akat Ata ile İbrahim Binici, Şanlıurfa’da, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğum gününe katılmak için Ömerli Köyü’ne yürümek isteyen gruba yönelik müdahaleyi, TBMM gündemine taşıyacaklarını söyledi. Halfeti’nin Karataş mevkiinde kurulan güvenlik barikatında yaşanan olayları sert bir dille kınayan DTP’li vekiller, bu olayın takipçisi olacaklarını belirterek savcıları göreve davet etti.

Haberin Devamı