Gazete Vatan Logo

DTP binasına bayrak kamuflajı

Çukurca’da mayına basarak şehit olan üç asker toprağa verilirken, Osmaniye’deki törende DTP binası büyük Türk bayrağı ile kapatıldı

O tek erkek evladımızdı

25 yaŞIndakİ Uzman Çavuş Bekir Atacan’ın cenazesi, Osmaniye’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Atacan’ın cenaze töreninin yapıldığı caminin 2 alt sokağındaki DTP il teşkilatının bulunduğu binanın ön cephesine dev Türk bayrağı asıldı. Taşkınlık yaşanmaması için sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Törene katılan askerler DTP binası önünden ’Her Türk asker doğar’ yürüyüş kararıyla geçit yaptı. Şehit babası “En son cuma görüşmüştüm. Sık sık operasyonlara gidip geldiğini söylüyordu. ’Dikkat et’ diyordum. O tek erkek evladımdı. Vatan sağ olsun. Çağırsalar ben de askere giderim” dedi.


Şehit onbaşıyı 5 bin kişi uğurladı

Şehİt komando onbaşı Habip Özkaya, Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Aksalur Beldesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Terhisine 3.5 ay kala şehit düşen 21 yaşındaki Özkaya’nın belediye meydanında kılınan cenaze namazında annesi Hatice, babası Mehmet kardeşleri Ömer, Göknur ve Hasan tabuta sarılarak ağladı. Şehit cenazesi nedeniyle Nevşehir’deki 23 Nisan kutlamalarının halkoyunlu ve müzikli bölümleri iptal edildi.

TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR

Şehit Komando Çavuş Tuncay Özdemir, Sakarya’nın Karapürçek İlçesi’ndeki baba evine son kez tabut içerisinde getirildi. Ağabey Alaattin Özdemir, “Şehit olduğuna değil, 10 aydır izine gelmediğin için hasret kaldığımıza üzülüyorum” dedi. Cenaze törenine binlerce Sakaryalı katıldı. Şehidin toprağa verildiği ilçede Doğu kökenlilerin ağırlıklı olarak oturmaları nedeniyle cenaze töreni sırasında ’Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir’ pankartı açıldı.



Haberin Devamı