Gazete Vatan Logo

DSP'li eski başkan CHP'ye geçti

Aydın'ın turizm ilçesi Didim'de daha önce DSP'den Belediye Başkanı olan Mümin Kamacı, partisinden istifa ederek CHP'ye geçti. CHP seçim bürosuna Milletvekili M. Lütfü Baydar ile birlikte gelen Kamacı, üyelik forumunu İlçe başkanına teslim etti.

DSP'li eski başkan CHP'ye geçti

Didim'de DSP'li eski belediye başkanı Mü(Vmin Kamacı, CHP Milletvekili M. Lütfü Baydar ile birlikte CHP seçim bürosuna giderek parti üyeliği formunu İlçe Başkanı Gökmen Karataş'a teslim etti. CHP'li Vekil Baydar'ın da imza attığı üyelik formu öncesinde Kamacı'nın DSP'den istifa ettiği öğrenildi.

Eski partisine geri dönen Kamacı, başvurusundan dolayı rahatsız olan çevreler olabileceğini söyledi. Kamacı, ilk açıklamasında; "Ben 30 yıldır bu partiye hizmet etmiş birisiyim yani. Benim asıl yerim Cumhuriyet Halk Partisi'ydi zaten. Arkadaşlar aradılar; tekrar üye ol diye. Ben de tekrar partiye katılalım, destek verelim diye düşündüm. Seçim bürosuna CHP Aydın Milletvekili M. Lütfü Baydar ile beraber gittim. Metin Hocam da forma imza attı. Yani bu şekilde İlçe Başkanına başvurumuzu yaptık. Benim yakın çevremin daha öncesinden bilgileri vardı. Tabi milletvekilimizin buraya gelişi bugün başvuru yapmamızı hızlandırdı. Biz de dedik ki vekilimiz bizi kaydetsin partiye. Tabi biz yıllardan beri tanındığımız, hizmet ettiğimiz için partinin tabanında bizim karşılığımız vardı. Bu durumdan rahatsız olan insanlar elbet çıkacaktır. Bu normaldir ama Cumhuriyet Halk Partisi kitle partisidir. Bu partinin kapıları herkese açıktır. Ben de yıllardır bu partiye hizmet eden birisi olarak en doğal hakkımdı partiye başvuru yapmam. Benim bütün çevrem, arkadaşlarım hepsi partili. Benim gençliğim geçti bu partinin içerisinde. Kimseler yokken bu partideydim ben, baraj altında kaldığı zaman da CHP'deydim. Biz bir şekilde partiyi terk etmedik. Çocuklarımla aynı yaşta benim partide çalışma sürem" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı