Gazete Vatan Logo

DSP Genel Başkanı Sezer: AKP, inanç sömürüsünden vazgeçmeli

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP'nin İmam-Hatip'lileri aldatma girişiminin bir kez daha yargıdan döndüğünü söyledi. Hükümetinin bu girişimlerinin Türkiye'de meslek eğitiminin gelişmesini engellediğini belirten Sezer, "Nesiller kaybediliyor" diye konuştu

Sezer, İmam-Hatip Lisesi öğrencilerine ve mezunlarına ÖSS'ye girişte genel lise mezunlarına sağlanan katsayıdan yararlanma yolunu açmayı amaçlayan Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği'nin yürürlüğü Danıştay'ca durdurulduğunu hatırlattı. Sezer, yönetmeliğin, Milli Eğitim Temel Kanunu, Anayasa ve hukuka aykırı olduğunun belli olduğunu savunan Sezer, açıklamasında şöyle dedi:

"Buna karşın Yönetmeliğin yürürlüğe konulması apaçık AKP'nin oyunuydu. Danıştay kararı ile AKP'nin İmam-Hatip'lileri aldatma girişimi bir kez daha yargıdan dönmüştür. Böyle olacağını ilgili birçok kuruluş gibi DSP olarak biz de dile getirmiştik. AKP, artık inanç sömürüsünden vazgeçmelidir. Dünyada en kötü sömürü inanç sömürüsüdür. AKP, ikiyüzlü tutumu yüzünden İmam-Hatip'li gençlerimize ve halkımıza zarar verdiğini görmelidir. AKP Hükümeti'nin bu tür girişimleri, ne yazık ki ülkemizde meslek eğitiminin gelişmesini engellemektedir. Sanayide ve öteki sektörlerde nitelikli, yetişmiş eleman eksikliği çekilirken, öte yanda, her yıl yüz binlerce mesleksiz, işsizliğe mahkum genç yetişiyor. Ülke olarak tam bir çıkmaza giriyoruz."

Türkiye'nin en önemli gereksinmelerinin başında gençlerin meslek sahibi olarak yetişmesi, meslek eğitimi geldiğini belirten Sezer, "Meslek eğitimi, gençlerin hem iş bulmalarını kolaylaştıracak, hem de verimli çalışarak ülke kalkınmasına önemli katkılarda bulunmalarını sağlayacaktır. Bu nedenle, bir yandan meslek eğitimi nitelik ve nicelik olarak geliştirilmeli, öte yandan meslek eğitiminin yükseköğretimle ilişkileri sağlıklı bir temele oturtulmalıdır" dedi.

Haberin Devamı