Gazete Vatan Logo

Drone kapan!

Geleneksel güvenlik önlemleriyle tespit edilmeleri güç olan “drone”ların, tüm dünyada düşman unsurlar veya teröristler tarafından kullanımı yaygınlaşıyor.

Drone kapan!

Meteksan Savunma, SDT ve Tamgör Elektronik, farklı alanlardaki uzmanlıklarını birleştirerek bu tür tehditlere karşı Kapan Drone Savar Sistemi’ni geliştirdi. Meteksan Savunma Uluslararası Satış ve Kurumsal İtibar Yöneticisi Burak Akbaş’ın verdiği bilgiye göre, Kapan Drone Savar Sistemi, radarı ve termal/gündüz kameralarıyla üstün drone tespit ve takip performansı sunuyor, RF karıştırıcı ve opsiyonel olarak sunulan lazer sistemiyle de drone imhasına olanak tanıyor.

Nasıl çalışıyor?

Kapan Drone Savar Sistemi’nde, Retinar OPUS bünyesinde bulunan radar, “drone”a yönelik ilk tespiti yapıyor. Drone’un yön ve pozisyon bilgisi, sistemin diğer unsurları olan RF karıştırıcı veya lazer sistemlerinden en uygun olanına atanıyor. Ortam koşullarına uygun olarak seçilecek karşı tedbir sistemine göre RF karıştırıcı veya lazer sistemi ya da her ikisi birden hedefe angaje olarak “drone”u etkisiz hale getiriyor.