Gazete Vatan Logo

Drift cezası 2020 | Drift çekmenin cezası ne kadar?

Drift cezası ne kadar? Drift çekmenin cezası ne kadar? soruları 5 sürücüye toplam 30 bin 705 lira ceza kesilmesinin ardından araştırılmaya başlandı. Trafik cezaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden değerlendirmeye alınarak yüzde 22.58 zamlandı. Peki, Drift çekmenin ne cezası ne kadar? İşte 2020 drift çekme cezası…

Drift cezası 2020 | Drift çekmenin cezası ne kadar?

Trafik cezaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yeni yılda yüzde 22,58 zamlandı. Yeni yapılan zamla, 2020'de kırmızı ışık ve şerit ihlali yapanlara, yüzde 30'a kadar hız sınırını aşanlara, araç sürerken cep telefonu kullananlara, araç muayenesini yaptırmayanlara, motorlu bisiklet, motosiklet ve bisiklet sürme kurallarına uymayan sürücülere 288 lira ceza uygulanacak. Peki, Drift çekerek trafiği tehlikeye atanlara ne kadar para cezası çekilecek?

DRİFT ÇEKME CEZASI NE KADAR?

Resmi Gazete’de 23 Aralık’ta yayımlanan “Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği”nde Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yeniden değerleme oranının yüzde 22,58 olarak belirlenmesinin ardından 1 Ocak 2020’den itibaren uygulanacak trafik ceza miktarları da yeniden hesaplandı.

Isparta'da 'drift' yaptığı belirlenen 5 sürücüye, toplam 30 bin 705 lira ceza kesilince 2020 drift cezaları da merak edilip, araştırılmaya başlandı.

Drift/spin atarak trafiği tehlikeye düşürenlere 6 bin 141 lira ceza kesilecek.

Haberin Devamı

30 BİN TL CEZA

Trafik ekipleri, 5 sürücüye 6 bin 141'er lira olmak üzere toplam 30 bin 705 TL ceza keserken, sürücülerin ehliyetlerine de 2 ay süreyle el konuldu. Sürücülerin drift yaparken kullandığı 4 otomobil ise trafikten men edildi.

Isparta merkez Modernevler Mahallesi Sağlık Parkı'nda MOBESE görüntülerinden araçların 'drift' yaptığının tespit edilmesi üzerine bölgeye trafik ekipleri yönlendirildi.

SÜRÜCÜ BELGESİNİ GERİ ALMAK İÇİN NE YAPILIR?

Ehliyeti elinden alınan sürücülere psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesinden sonra sürücü belgesi almasına engel bir durum yoksa Kanun kapsamında verilen trafik idari para cezalarının tahsil edilmiş olması şartıyla iade edilir. Ancak son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru 5 yıl içinde bu madde kapsamında sürücü belgesi ikinci kez geri alınanlar var ise o sürücülerin sürücü belgeleri iptal ediliyor.