Gazete Vatan Logo

Dramda daha başarılıyım

“Müthiş Bir Film” ile kamera karşısına geçen Murat Eken kendi yazdığı bir hikayeyi yakında beyazperdeye taşımaya hazırlanıyor

Dramda daha başarılıyım

Hayranlarınız sizi dizi ve filmde görememekten dolayı sitem yorumları yapmış. Bunun özel bir sebebi var mı?

Dizi yapmıyorum gibi bir tavrım yok, fakat artık biraz daha seçici davranmaya çalıştığım doğrudur.

İyi kurulmuş bir dünya, heyecanlandırıcı bir hikaye ve işine aşık bir ekip olursu dizi yapmayı tabi ki isterim.

Sizi daha çok komedide mi izleyeceğiz?

Komedi ile tanındım, teklifler de o doğrultuda geliyor. Halbuki konservatuvarda iken dram parçalarım daha başarılıydı genelde.. ilginç.. Şu tarz roller diye net bir şey söyleyemem fakat iki boyutlu tiplemeler yerine karakter oynamak beni daha çok heyecanlandırıyor.

“Müthiş Bir Film” nasıl bir yapım oldu?

Uzun süredir setinde kendimi en huzurlu hissettiğim işti. Tüm şefler ve asistanlar işlerini severek yapıyorlar ve o sette neden bulunduklarının farkında olup; işin keyfine vararak çalışıyordu. Bir hikaye anlatmak takım işidir.

Yönetim, senaryo, reji, ışık, kostüm, makyaj, sanat, set ekibi, çay tezgahı... Bunlar birer unvandan öte, bir binanın taşıyıcı kolonları vazifesi görür.

Haberin Devamı

Kolonları sağlam bir yapıda bulunmak güven, huzur ve çalışkanlığı beraberinde getiriyor. Harika meslektaşlar edindim.

Eşime hala sevgilim demeyi daha çok seviyorum

Evlilik nasıl gidiyor hayatınızda çok şey değişti mi?

“Sevgilim, aşkım, bir tanem kelimelerinin kümesine “kocacığım, karıcığım” eklendi... Hala “sevgilim” demeyi daha çok seviyorum.

Baba olmaya ne kadar yakınsınız?

Çok uzak fazla yakın... Daha yeni evlendik acelemiz yok... Etrafımızdaki neredeyse tüm arkadaşlarımızın, akrabalarımızın çocukları oldu. Onlarla vakit geçirirken kendimi izliyorum, Gizem’i izliyorum..Gizem’in harika bir anne olacağına şüphem yok, ben de iyi bir baba olacağımı hissettiğim gün bakacağız.

Sizi herhangi bir projede görmediğimizde neler yapıyorsunuz?

Uzun bir süredir üzerinde çalıştığım bir hikayeyi tamamladım sayılır. Son çapaklarını zımparalıyorum, akabinde sete girilecek ve bir sinema filmi olarak son bulacak... Genel olarak evde ihtiyar bir köpeğimiz, 2’si evde, 5’i dışarıda baktığımız 7 kedimiz var. Yazarak, çizerek, okuyarak ve kitap seslendirerek geçen bir günlük hayatım var. Bu virgüllerin arasında spor da olsaydı iyiydi, bakacağız artık.

Haberin Devamı