Yedikçe güzelleştiren besinler

Cilt, sağlığı yansıtan en önemli göstergelerden biri. Tükettiğiniz besinlerden uyku düzeninize kadar pek çok unsur cildi de doğrudan etkiliyor. İşte sağlıklı ve güzel bir cildin ipuçları...

erkes sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Zamanın ve hayatın getirdiği lekeler, sivilceler, kırışıklıklar ya da sarkmaların tamamen önüne geçemesek de cilt bakımında bazı noktalara dikkat edersek erteleyebilir ya da azaltabiliriz. Deniz, kum ve güneşin de cildimiz üzerinde yıpratıcı etkileri bulunuyor. Bu etkilere karşı sağlıklı bir cilde sahip olmak, yaptığınız doğal cilt bakımlarıyla ne kadar ilgiliyse dengeli beslenmekle, uyku düzeniyle de en az onun kadar ilgili. Günlük cilt bakımı aksatmadan yerine getirmeli, gün içinde cildimizle ilgilenecek vakit yaratmalıyız...

Greyfurt suyu için Kırmızı elma yiyin

Ahududu, çilek, erik, portakal, greyfurt, nar,

Kivi, kırmızı-yeşil elma gibi meyveler; domates ,lahana, ıspanak ,tarhun, kekik ,maydanoz gibi sebzeler,

Nohut, yumurta, balık, hindi, tavuk, gibi hayvansal gıdalar,

Haberin Devamı

Susam, çörek otu, sert kabuk yemişler, ayçiçeği gibi kuru tohumlar,

Ceviz, fındık , badem gibi yağlı tohumlar,

Nar, greyfurt ,domates suyu; siyah, beyaz , yeşil çay.

Kahve ve tam yağlı süt ürünlerine dikkat edin

Alkol, Tuzlanmış et ürünleri

Kek, çikolata, kurabiye, mısır şurubu, Hazır meyve-sebze suyu, kızartma, üç beyaz zehir, yağlı peynir ,reçel ve şeker tatlandırıcıları

Mayonez, pizza, yağlı etler, makarna, Salamura, turşu ,patlamış mısır, Tam yağlı süt ve süt ürünleri,

Bir fincan kahve yaklaşık 100 mg kafein içerir ,unutmayın ! Siyah ve yeşil çayda ise görece daha az kafein bulunur.

Krem bazlı cilt bakım ürünleri fark yaratabiliyor

Son yıllardaki bir başka yenilik de kozmo-farma sotikler. Krem veya losyon bazlı bu cilt bakım ürünleri doğru kullanıldığında fark yaratabiliyor. Bunlar kısaca; A vitamini , B3 vitamini, C vitamini ve yosun özü gibi içeriği olan ürünler. Ancak hepsi farklı ihtiyaca göre üretiliyor. Örneğin A ,C ve E vitamini ışıktan etkilendiği için gece kullanılırken, ALA içerikli kremler ağızdan alınan omega 3 desteğiyle kullanılmalı.

Haberin Devamı

"Antioksidan içerikli sebze -meyveler cildinizi güzelleştirir, kuru baklagiller ise sağlamlaştırır...

İçinizin güzelliği dışınıza yansır

Cilt güzelliğinizde ruhsal durumunuzun, stresinizin, huzurunuzun, hoşgörünüzün etkisi tartışma götürmez bir gerçektir. "Ak gün ağartır, kara gün karartır" ,"İçinin güzelliği dışına yansımış" gibi atasözlerimiz de bunu doğru kılar niteliktedir. Kendinizi huzurlu hissettiğiniz de cildiniz de ışıldar.

Kendi maskenizi kendiniz hazırlayın

1 adet olgun avokado

3 çorba kaşığı maden suyu

Avokadoyu çatal ile iyice ezip içine mama kıvamı olacak şekilde 3 kaşık maden suyunu ekleyin.

Buzdolabında 30 dakika bekletip soğuk olarak yüz ve boynunuza sürün.

10 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve havluyla yumuşak hareketlerle kurulayın.

Bu maske her türlü cilt tipine uygundur.Cildinizde belirgin bir canlanma yaratır. Nemlendirir ve kan dolaşımını artırır.

Cilde uyku kadar iyi gelen başka ilaç yok

Haberin Devamı

Cilde uyku kadar iyi gelen bir ilaç henüz bulunmadı desek yeri var. Kısaca güzellik uykusu deyimi doğru. Gün içinde yapılan küçük bir şekerlemenin de güzelliğinize katkıda bulunacağını belirtelim. İmkanınız varsa öğle yemeğinden sonra küçük bir siestayı kendinizden esirgemeyin.

Uyumanızı sağlayan hormon olan melatonin gece 23.00- 03.00 arasında yoğun bir şekilde salgılanır. Melotinin HGH(Human Growth Factor ) salgılanımı da uyarır ve böylece cildiniz de tüm vücudunuz gibi uykuda onarılır. O halde gece saat 23.00- 03.00 arasını uykuda geçirmeye özen gösterin. Günde en az 5 saat uyumak ise vücut fonksiyonları açısında elzem.

Yüz masajı cildinize canlılık ve tazelik katar

Yüz ve göz makyajınızı uygun temizleyici ile nazikçe (özellikle göz çevresinde çok nazik) silin.

Yüzünüzü cildinize uygun bir temizleyici ile yıkayınız .Yağlı ciltlerde su bazlı temizleme jelleri ve köpükleri kullanılırken, kuru ciltlerde yağ bazlı ürünler, hassas ciltlerde hafif ürünler, karma ciltlerde su bazlı sütler, normal ciltlerde ise losyon seklinde ürünler kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uygun bir ürünle cildinizi nemlendirin. (Artık gece kremlerine nemlendirici de eklenebiliyor).

Uygun bir gece kremi sürün. ( Bu gece kreminde hazır uykuda cilt tamiri yapılıyorken antioksidan içermesi tercih edilmeli)

Haftada bir hafif bir peeling uygulayın ya da temiz ve kişisel bir keseyle hem yüze hem tüm vücuda kese yapın.

Haftada bir ya da iki haftada bir cildinize uygun bir maske yapın.

Zaman zaman yüz masajı hafif bir yüz masajı yapın. Yüz masajı cildin kan dolaşımını hızlandıracak cilde canlılık ve tazelik katacak...

DİĞER YENİ YAZILAR