Kilonuzun yüzde 10’unu kaybetmekle neler kazanacaksınız!

Hareket etme alışkanlığımız olmadığı için kilolarımızdan da kurtulamıyoruz. Ancak sağlıklı ve kaliteli yaşam verdiğimiz kilolardan geçiyor...

Son yıllarda gün geçmiyor ki vücuttaki fazla yağların yeni bir zararı bilim dünyasında yer almasın. Obeziteye giden yol “hafif kilolu” olma durumundan geçiyor ne yazık ki. Bu durum bütün dünyada aynı seviyede yaygınlaşmakta. Neyse ki yemek alışkanlıklarımız birçok topluma göre daha iyi. “Eski toprak” dediğimiz büyüklerimizin sağlığına hep özeniriz ama o zaman hareket çoktu. Artık çapalayacak toprağımız yoksa evde harekete üşenmeme ve karmaşık olmayan bir beslenme düzenine geçmek eski toprakların sağlamlığına yaklaşmak için yeterli olacaktır.

Genç görünmek için karbonhidrattan uzak durun

Genç görünmek için yüksek glisemik yüklü karbonhidrat olan bal, pekmez, çikolata, makarna, pilav ve ekmek gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız. Vücudunuzun A vitamini seviyesini yükseltecek sebzeleri öneriyoruz. Örneğin, havuç, balkabağı gibi meyve ve sebzeler cildinizin yenilenmesini sağlar.

Kilolardan kurtulmak için:

-Yaz mevsiminin hafif ve sizi hafifletecek sebze ve meyvelerini ihmal etmeyin.

-Karpuz bu mevsimde en güzel meyvelerden biri. Günlük bir öğününüzde orta boy bir karpuzun dörtte biri, 100 gr beyaz peynir ve bir dilim tam ekmekten oluşturabilirsiniz. Dengeli, hafif ve doyurucu öğün.

Haberin Devamı

-Sakız kabağı, domates, bamya, patlıcan ve kırmızı biberin en güzel zamanı yaz. Bol bol limonlu sebze salatası, az yağlı veya yağsız taze sebze yemekleri kilo vermenize yardımcı olacaktır.

-Protein çeşitlerini de bir arada tüketmeyin. Örneğin, balık ile kırmızı et ya da peynir ve tavuk eti aynı önce bulunmamalıdır. Bu sözümüz özellikle açık büfe tatile gidenler için!

-Yemeğe başlamadan önce çiğ sebzeler tüketirseniz diğer besinlere midenizde daha az yer kalır. Daha kolay doyarsınız.

-Erken kalkın, erken yatın. Gece 11:00-03:00 arasında uykuda geçirin ve gece uykunuzu en az 7.5-8 saat uyuyun. Ancak fazla da uyumayın.

Çok şeker tüketen çabuk yaşlanır

Tüketildiği her vücutta aside neden olan şeker, cildi yaşlandıran besinlerde başrolde. Kan şekeri düzeyini hızla artırır ve aynı hızda da düşürür. Bunun sonucu da yorgunluk, hassasiyet ve depresyondur.

Haberin Devamı

Yaşam süreniz uzayacak ve enerjik hissedeceksiniz

-Yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı hatta bazı kanser türlerine yakalanma riskinizi düşüreceksiniz.

-Eğer bu tip bazı kronik hastalıklara yakalandıysanız, ilaçlarınızın dozu düşürüreceksiniz. Hatta zaman içinde ilaç kullanmaya gereksiniminiz kalmayabilir. Tabii ki doktor kontrolünde.

-Diz ağrısı, bel ağrısı gibi şikayetlerinizden kurtulacaksınız.

-Giydiğiniz her giysiyle daha “hoş” görüneceksiniz.

-Kalbiniz rahatlayacağı için daha hafif olacaksınız ve daha rahat hareket edebileceksiniz.

-Daha enerjik hissedeceksiniz.

-Güzelleşme bir domino etkisi yarattığından daha bakımlı da olmaya başlayacaksınız.

-Yaşam sürenizi uzatmış olacaksınız.

-Kadınlarda bel çevresinin 80 cm, erkeklerde 98 cm altında olması yaşam süresini direkt etkiliyor. Bunu unutmayın.

-İlerleyen yaşlara daha “hafif” adım atmak daima avantaj yaratacaktır. Kilonuzun sadece yüzde 10 unu kaybetmek , yaşam süresinizi uzatacak ve hayatınıza kalite kazandıracaktır.

Haberin Devamı

Şeftali ve avokado yiyerek kırışıkları önleyin

Somon, beyaz etli balık, kabuklu deniz ürünleri, tavuk, hindi, ıspanak, lahana, sarımsak, brokoli, karnabahar, yulaf, tüm baklagiller, arpa, esmer buğday, zeytinyağı, yumurta, az yağlı süt, ceviz, fındık, badem, fıstık gibi sert kabuklular ile domates, kiraz, yeşil elma, kavun, vişne, armut, erik, şeftali, avokado ve portakal gibi meyveler kırışık önleyici olarak kabul görür. Tabii mevsiminde yemeye özen göstermelisiniz. Soya fasulyesi ve yer elması da bitkisel östrojen sayesinde cilde parlaklık verir ve cildin gerginliğini sağlar. Sebzeler cildinizi güçlendirir, meyveler güzelleştirir.

DİĞER YENİ YAZILAR