Siz zayıflarken psikolojiniz güçlensin

Diyete başladığınızda, zihniniz de buna hazırsa kilo vermeyi başarır ve daha hızlı yol alabilirsiniz. Yeter ki istikrarlı olun!

Zayıflamak şüphesiz sadece bedeninizle yapacağız bir değişim değil, zihin hazırlığı da çok önemli. Eğer zihninizde de bir takım değişimler oluyorsa bu işi başardınız demektir! An’daki konsantrasyonunuz düşünceye, 2 dakika düşünmeniz eyleme, 21 gün boyunca yaptığınız eylem alışkanlığa, 6 hafta alıştığınız bir şey yaşam biçiminize, 3 ay uyguladığınız yaşam tarzı karakterinize dönüşür.

İlk haftada yapılacaklar

- İlk hafta fotoğrafınızı çekin. Beşinci ve sonuncu haftada tekrar fotoğraf çektirip kendi değişiminizi dönüşümünüzü görün.

- Beşinci haftanın sonunda kendinize vereceğiniz ödülün resmini defterinize çizin ya da bir dergiden kesip yapıştırın. Bu ödül size bedeniniz küçüldüğünde çok yakışacak bir elbise, olabilir.

- Sonuncu haftanın ödülünü de aynı şekilde belirleyin. Bu ödülleri mutlaka gerçektirin. Unutmayın zihin ödüle daha iyi cevap verir.

- Tokluk ölçeğinizi ayarlayın. Bunun için açlık-tokluk arasında 1 den 10 a kadar numaralandırdığınız bir sklada yemekten önce ve yemekten sonra hangi durumda olduğunuzu belirleyin. 3 yemek zamanını geldiğini, 5 yemekten sonraki ideal durumu, 6 fazlaca doyduğunuzu ve rahatsız olduğunuzu, 8 ise kusacak kadar fazla yediğinizi ifade etmelidir.

Haberin Devamı

- Su içmeyi artırmak için güzel bir bardak ya da sürahi edinin.

- Çabalarınızın geleceğinize yönelik kendinize yaptığınız önemli bir yatırım olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

İkinci haftada bunlara dikkat!

- Geçen haftadan bu yana sevdiğiniz şeylere kaç kez “hayır” dediniz? Belirtin.

- Yürüyüş yaparken ilginç bir şey, güzel bir manzara gördüğünüzde fotoğraflayın ve bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşın.

- 10 dakika boyunca “hiçbir şey düşünmeden“ bir ağaca bakın… Zihninizi boşaltmayı öğrenmek zaman alabilir ancak zihninizin efendisi olmak için bu fırsatı kaçırmayın.

- Bu hafta boyunca sizi mutlu eden tüm olayları yazın ve bunları tekrarlayın.

- Kendinizi kaçamak yaparken buluyorsanız bunu not edin, ne yediğinizi, nasıl hissettiğinizi...

Haberin Devamı

- Programınıza uyamadığınız zamanlarda, hareketinizi artırmak yeterli olacaktır. Böyle durumlarda kendinizi suçlamayın, vazgeçmeyin.

- İçinde bulunduğunuz sizi yemeye sevk ediyorsa, az görüşün.

- İdeal kilonuza yaklaştıkça kilo vermeniz azalmışsa bunun nedeni farkında olmadan kendinizi sık sık ödüllendirmeniz olabilir.

- Hazır paketli gıdalardan uzak durun.

- Mümkün olduğunca sağlıklı, gerçek gıdaya ulaşmaya çalışın.

- Yemek sırasında bol bol sohbet edin. Programda gerçekçi olun.

Son hafta ve ideal kilo

- Kendinizle gurur duyun.

- Birinci hafta ve her beş haftada çektiğiniz fotoğrafları karşılaştırın

- Daha birinci haftada belirlediğiniz sonuncu hafta ödülünüzü kendinize mutlaka verin.

- Sevdiğiniz ama sağlığınıza zararlı yiyecek - içecekler önünüze geldiğinde tadına bakın sadece bir çatal eya bir yudum alın sonra kendinize dur deyin.

- Bazen bir yiyeceği duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamak için yersiniz. Bir düşünün o yiyeceği bulamasaydınız duygusal ihtiyacınızı nasıl karşılardınız? Güzel bir müzik, eğlenceli bir film, arkadaşlarla sohbet...

Haberin Devamı

- Zayıflamak işin yarısıysa kendinizi iyi hissettiğiniz kiloda kalmak da bir o kadar önemli. Ancak bu önerileri yaptığınız zaman göreceksiniz ki zaten artık kendiniz davranışlarınızda değişimi ve dönüşümü başarmış olacaksınız...

DİĞER YENİ YAZILAR