Vitamin takviyesi işe yarıyor mu?

Güzel ve parlak bir cilt için kullanılan haplar işe yarayabiliyor. Ama bu ürünleri mutlaka doktor kontrolünde kullanmalısınız.

Genel görüşümüz daha güzel ve parlak bir cilt için yeterli ve dengeli beslenmeyi yiyeceklerden sağlamak. Ancak gerekli olduğu zamanlarda, doktor kontrolünde olmak ve herhangi bir tedavi yaptırdığınızda mutlaka doktorunuza bilgi vermek kaydıyla bazı vitamin - mineral ve yağları içeren ağızdan alınan preperat şeklindeki destek ürünler de işe yarayabiliyor. Bu ürünler çoğunlukla antioksidan, yangı önleyici, HLA, elastin, kollagen yapımını artırıcı vb. özelliğe sahip ürünlerdir. En fazla kullanılan ürün Omega 3, selenyum, çinko, Co enzim Q-10, L-carnitin, efervesant olmayan C vitaminleri, D vitamini, ALA, GLA, likopen, E vitamini, kataşin içeren bitki özütleri, EPO (evening primrose oil), CLA, glukozamin isoflavanol, EPA, DHA...

Bu destek ürünleri de karaciğer ve böbrekten geçerek vücuttan atıldığını, rastgele kullanmanın sıkıntı yaratabileceğini bilerek mutlaka kontrol altında kullanmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

Masum görünen gizli tehlikeler

Bilinçsizce kullanılan bitkisel olduğu için masum gibi görünen bitkisel çay vb. ürünler, karışımlar bazen tehlikeli olabiliyor. İlaç üretimlerinin de temelde bitki özütlerinden ve etken maddelerinin hesaplanarak bir preperat içine miligramlar düzeyinde konulduğunu ve tek bir preperat (hap) yerine 3-4 hapı birden aldığınızı düşünürseniz gerçekten de hapı yuttuğunuzu anlarsınız! İster vitamin mineral - yağ içerikli olsun, ister bitki özleri olsun mutlaka doktorunuza danışın!

Ne ilaç ne de kozmetik

Son yıllarda hayatımıza giren bir başka yenilik de kozmo-farma sotikler. Krem bazlı veya losyon bazlı cilt bakım ürünleri doğru kullanıldığında fark yaratıyor. Bunlar kısaca; A vitamini (Retinol), B3 vitamini, B5 vitamini, C vitamini, E vitamini, ikili - üçlü - dörtlü peptid içeren ürünler, Co-enzim Q-10, ALA, AHA, Aloe vera, resveratrol, DMAE, ferrulik asit, meyan koku özü, çinko, yeşil çay özütü, yosun özü, lesitin, nar özütü, zeytinyağı özütü gibi içeriği olan, eczanelerde satılan ürünler. Ancak hepsi birbirinden farklı ihtiyaca göre üretilmiş ve kullanım şekli açısından da farklı. Örneğin A, C ve E vitamini ışıktan etkilendiği için gece kullanılırken, ALA içerikli kremler ağızdan alınan omega 3 desteğiyle kullanılmalı.

Haberin Devamı

Estetik öncesi cildinizi nemlendirin

Yaş, cildin durumu, yapılacak olan medikal estetik tedaviler, yaşam tarzı gibi birçok parametre işin içine girince konu iyice karmaşıklaşıyor. Bu durumda yapılacak en doğru çözüm doktorunuzdan yardım almak. Çoğunlukla ihtiyaca uygun bir medikal - estetik uygulamanın (vitamin enjeksiyonları, PRP, kimyasal peeling, gençlik aşısı) yanı sıra iyi bir güneş koruyucu, iyi bir göz çevresi kremi ve bir nemlendirici yeterli oluyor. Bizim önerimiz ancak daha komplike durumlarda yoğun ürün kullanımı.

Pırıl pırıl bir cilt için 10 kural

- Asla makyajla uyumayın, cildinizi uyumadan önce mutlaka temizleyin.
- Her gün yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun. Unutmayın gece uyumadan önce içeceğiniz bir bardak su birçok nemlendiriciden daha etkili olacaktır.
- Cildinizi günde 2-3 defa minik minik parmak darbeleriyle uyarın.Hem yüzünüzü hem boyun ve dekoltenizi. Bu minik masaj kan dolaşımını artıracağı için cildinize iyi gelecektir.
- Dengeli beslenmeyi ihmal etmeyin.
- Kaliteli bir uyku cildinizin dostudur. “Güzellik uykusu“ deyimini hiç yabana atmayın.
- Makyaj ürünlerinin doğal ve mineral bazlı olmasına özen gösterin.
- Her gün güneş koruyucu kullanmayı alışkanlık edinin. Koruyucunun kışın 15-20 SPF olması yeterliyken yazın cildinizin durumuna göre 30-50 SPF,UVA ve UVB korumalı bir ürün almalısınız.
- Gözeneklerinizin nefes alması için pudra ve fondöten kullanımını en aza indirin.
- Mümkün olduğunca stresinizi düşürün.
- Sigara tüm vücudu etkilediği gibi cilt güzelliğini de çok olumsuz yönde etkiliyor, unutmayın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR