Bedeninizi suya doyurma zamanı

Şimdi su tüketimini artırma zamanı, işte sıcak günlere serinleten içecek tarifleri...

Ramazan boyunca normalden daha az su tükettiniz, bu nedenle bu sıcak yaz günlerinde günde en az 6-8 bardak taze su içmek gerektiğini unutmamanız gerekir. Bu miktarda sıvıyı su olarak tüketmelisiniz, gün boyu içtiğiniz çaylar, kahve, bitki çayları, süt, ayran, kefir, taze meyve suyu, soda vb. bu 6-8 bardaktan hariç olarak içebileceğiniz sıvılardır. Susadığınızı hissettiğinizde artık bedeniniz çok susuz kaldığını ve size acil sinyali gönderiyor olduğunu unutmayın!

Suyu bir görev gibi üst üste iki bardak içmektense sürekli ve daha yavaş içmek vücudumuz için daha faydalı. Çünkü su içmemizin amacı vücudumuzun içine su sokmak değil bu suyu organların, hücrelerin içine taşıyabilmek. Sadece içilen suyun değil salatalık, domates, karpuz gibi su oranı yüksek sebzelerin hücrelerinize daha iyi su taşıyacağını bilin. Bazı kaynaklar suyun daha taze olabilmesi için “canlandırılmasını” öneriyorlar. Buna göre suyu bardağa koymadan önce sürahiyi sallamak, çalkalamak ya da suyu buzlukta dondurup çözdükten sonra içmek gerekiyor. Yazın güzel yaz meyvelerini ve limonu suya koyarak zevkinize göre nefis “infüzyonlu su” çeşitleri de yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlıkla serinleyin şeftalili buzlu yeşil çay

- 2 tane kabukları soyulmuş olgun şeftali

- 300 ml demlenip soğutulmuş yeşil çay ( yaklaşık 2 su bardağı)

- Yarım limon

- 3-4 dal taze nane

- 1 tatlı kaşığı bal

- Buz

Şeftalileri blenderda püre haline getirin. İçine balı ekleyin. Önceden demleyip soğuttuğunuz yeşil çayı, limon dilimleri, taze nane ve buzla karıştırıp süsleyerek servis edin.

Ev yapımı taze zencefilli limonata

- 2 tane kabukları soyulmuş olgun şeftali

- 300 ml demlenip soğutulmuş yeşil çay (yaklaşık 2 su bardağı)

- Yarım limon

- 3-4 dal taze nane - 1 tatlı kaşığı bal - Buz

Şeftalileri blenderda püre haline getirin. İçine balı ekleyin. Önceden demleyip soğuttuğunuz yeşil çayı,limon dilimleri, taze nane ve buzla karıştırıp süsleyerek servis edin.

Elmalı-tarçınlı infüzyonlu su

Haberin Devamı

- 2 tane elma - 4 tane tarçın çubuğu

- 2 lt içme suyu ya da maden suyu

Elmaları iyice yıkayıp kabuklarıyla beraber dilimleyin. Tarçın çubuklarını ve elmaları suya ya da maden suyuna ekleyip buzdolabında soğutup taze nane ile servis edin.

DİĞER YENİ YAZILAR