Yılbaşı için hazır mısınız?

Yılbaşı yaklaşıyor. Her yılbaşı öncesi şöyle bir kilo silkeme harekatına girişiyorum, bayağı işe yarıyor. Ne mi yapıyorum? İşte kendimde de uyguladıklarım ve önerilerim:

Öncelikle kayıt tutun; kayıt altına alınmayan kilodan hayır gelmiyor! Hemen kendinizi tartın, kaç kilo olduğunuzu tarihiyle yazın. Her gün tartıp yazmaya devam edin.

Hedef koyun. İş insanı gibi davranın; hedeflerle çalışıyorlar. Her hafta için hedef koyun ve bu hedefe ulaşmaya çalışın.

Hareketi artırın. Haftada 4 kez DVD eşliğinde spor yapıyorum. Geçen yıl da yazmıştım; Cindy Crawford’un DVD’lerini kullanıyorum. Tek başına değil, bir spor eğitmeni ile birlikte çalışıyor.Eğer benim gibi çoğu yerin dibinde olan spor salonlarına alerjiniz varsa evinizde çalışın. Cindy’nin kendisiyle de tanıştım geçen yılbaşında… Sabahın 6’sında spor salonunda! 50 yaşında nasıl vücudu olduğu konu sunda fikir sahibi olmak için internete bir bakıverin! Spor ,verdiğiniz emeği size katbekat geri ödüyor.

Dans edin. Bence hareketin en eğlenceli yolu. Evde sevdiğiniz müziklerle çılgınca dans edin. Kan ter içinde kalın. Çok güzel kalori harcanıyor. Sevgili dans hocam Nesrin Topkapı sağolsun; sayesinde form da tutuyorum.

Haberin Devamı

Diyet sözcüğünden hiç hoşlanmadığınızı biliyorum. Hoşlanılmayan bir sözcük artık! Ben de sevmiyorum. Diyet yapın demeyeceğim. Sadece kaloriyi biraz azaltalım. Unlu yiyecekleri en aza indirgemek muhteşem sonuç veriyor. Tatlımdan hiç vazgeçmiyorum, ama öğlenleri yiyorum. Hafif, sütlü, tatlandırıcılı tatlılar yapıyorum. Akşam tatlı yok!

Yılbaşı için hazır mısınız

Akşam yemeğinizi erken yeyin. Ben saat 6’da yiyorum. Eğer bir yere davetliyseniz bu değişiyor tabiii. Ertesi gün tartııldığınızda kilo da! Ama evdeyseniz uygulamak çok kolay. Geç saatte acıkınca örneğin; 1 adet meyve + 5 badem yiyebilirsiniz.

Suyu artırın. Su zayıflamaya yardımcı. İçtiğiniz suyun en az yarım litre kadar daha fazlasını için.

Yeşil çay için. Yeşil çay metabolizmayı hızlandırıyor, cildi genç tutyor. Her gün 1 demlik içiyorum.

Pozitif olun. Yapabileceğinize inanın. Beyniniz, tüm vücudunuz şevkle size hafiflemenizde yardımcı olmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Dolabınızda giymek isteyip de giyemediğiniz giysileri gözden geçirin. Kilo verdiğinizde ne çok tassaruf yapacağınız düşünün. Bu parayı güzel bir tatil için harcayabilirsiniz. Kendinizi hep daha ince hayal edin.

İngiltere’nin ünlü bir Jamie’si daha var

İngiltere ve Jamie deyince herkesin aklına ünlü aşçı Jamie Oliver geliyor. Ancak İngilizlerin bir başka ünlü Jamie’leri daha var: Jamie Cullum. Ünlü bir caz şarkıcısı, besteci. Kısa boylu olması sahne için dezavantaj gibi görünüyor, ancak sahnede bu minik genç adam devleşiyor. Müthiş bir karizma, enerji ve çekiciliği var. Geçenlerde Jamie’nin sırf gençler de konser izleyebilsin diye verdiği yardım gecesindeydik. Amaç gençlerin ufkunu açmak, eğitmek-eğlendirmek öğretmek olan Bath festivaline destek sağlamaktı. İngiltere pahalı bir ülke bir konserin fiyatı bizim paramızla en az 100 Tl’dan başlıyor. Dolayısıyla öğrencilerin her konsere rahatlıkla gitmesi mümkün değil. Jamie dedi ki, “Ben de öğrenciyken ilk kez bu festivallerde dünyaca ünlü müzisyenleri dinleme fırsatı buldum.” 150 kişilik küçük bir konserdi; davetiyelerin geliri olduğu gibi festivale aktarıldı. Jamie o geceki muhteşem konseriyle 90 bin Tl topladı, bir kuruş almadı.

Haberin Devamı

Jamie Cullum ünlü İngiliz model Sophie Dahl ile evli. Sophie bir zamanlar aşırı şişmanken uyguladığı diyet sonrasında çok sağlıklı bir kiloya ulaştı ve yıllardır da koruyor. Jamie Cullum ile konser öncesi yemekte tanışma fırsatı da buldum: “Salondaki tek Türk’üm ve hayranınızım, siz in şarkılarınızla form tutuyorum!” deyince çok mutlu oldu.

DİĞER YENİ YAZILAR