Yılbaşı akşamının keyfini çıkartın!

Haberin Devamı

Dört gün sonra yeni bir yıla merhaba diyeceğiz. Hepinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Dileğim mi? Yeni yıl bilim yılı olsun! Bilginin ışığıyla yıkanalım, aydınlanalım, daha çok öğrenelim.

Gelelim yılbaşı akşamına... Hayatta bazı günler var ki tadını çıkartmak şart. Hep söylemişimdir; yılbaşı akşamı bence kısmanın anlamı yok! Artık keyif zamanı, anı yakalayın, kaçırmayın. Fakat şimdi ‘Oh, istediğim kadar cips atıştırabilirim, çikolataları, tatlıları boca edebilirim’ demeyin lütfen. Akıllı yiyin!

Yılbaşı akşamını kilo almadan geçirmek mümkün

Saat 17 gibi mutlaka bir ara öğün yapın

Eğer bu ara öğün yapılmazsa gidilen yerde aç karnına içilecek bir kokteyl bile insanı çarpabiliyor. İnsanın davranışlarını, gecesini etkileyebiliyor. Daha fazla, bazen normalin 2 katı yemesine neden olabiliyor. Aç gitmeyin, kan şekeriniz dengede olmalı.

Dışarıya çıkmadan önce ara öğün önerileri

- 1 kase yoğurt
- 1 elma rendesi
- 2 kaşık yulaf ezmesi
- 2-1/2 paket yulaflı light bisküvi
- Light labne peynir
- Çay
- Kepekli tost

Kafanızı kurup partiye öyle gidin

‘Yemeye değil eğlenmeye, insanlarla kaynaşmaya, sohbete gidiyorum’ diye kendi kendinize tekrarlayın. Güzel ama ağır yemeklerin olacağını bildiğim yerlere kafamı böyle kurarak gidiyorum. İşe yarıyor.

Kendinizi fazla kiloya hazırlamayın

Çoğu kişi ‘ En az 1-2 kilo alırım’ diye baştan kilo alma hedefi koyuyor. Bunu yapmayın. Bir şekilde vücudunuza daha fazla kilo için emir veriyorsunuz. Aksine şöyle düşünün: ‘Bu yılbaşı akşamından hiç kilo almadan çıkacağım.’ Zihin sandığımızdan daha güçlü; vücudumuz üzerindeki etkisi büyük. Bu tür kendi kendine meditasyonun çok işe yaradığına hep tanık oldum.

Yılbaşı akşamı ana hedef yemek mi olmalı?

Yılbaşı akşamı ana hedef yemek değil, olmamalı da! Ailemizle, arkadaşlarımızla çok keyifli zaman geçireceğiz! Böyle düşünün, çok daha az yediğinizi farkedeceksiniz. Mutlu olmak için illa 2 dilim çikolatalı kek yememiz gerekmiyor, 1 ince dilim de yetiyor! Ailemizle, arkadaşlarımızla tombala oynamak, gülüşmek, dans etmek, birlikte TV seyretmek... Bunlar hep fazla yeme düşüncesinden uzaklaştırıyor.

Ordövr tabakları kalori deposu

Bu tabaklarda genellikle zeytinyağlı dolma kısmını es geçin. Çünkü yarım tabak pilavı önceden yemiş oluyorsunuz! Tabaktaki somon, ince kesilmiş etler, ince dilim peynir, sebzeleri yiyebilirsiniz. Yağlı, mayonezli karışımlar, kızartmalar oluyor; bunlara dokunmayın.

Mönüdeki pilav veya kremalı patatesi es geçin

Etinizin ve yanında gelen sebzelerin keyfini çıkartın. Yanındaki pilav veya patatese de dokunmayın.


Kuruyemişler çabuk kalori aldırır

Çoğumuzun kuruyemişe zaafı var. Ancak 2 dolu avuç karışık kuruyemişten çok rahat 400-500 kalori alabiliyoruz. 1 avuç alın.

Ya çikolata?

Bitteri tercih edin. Çikolata harika bir yiyecek, ama çok kalorili! Çikolata benim de yenildiğim alan. Kararında kalmakta zorlanıyorum.

İçki miktarına dikkat

Herkesin tolere edebildiği miktar farklı. Alkol kilo aldırıyor, kan şekerini çok hızlı yükseltiyor. Kırmızı şarap tercihiniz olabilir.

Kekteki kremayı sıyırın

Genellikle hazır keklerin üst kısmı aşırı yağlı, kremalı olabiliyor. İç kısmındaki muhallebili bölüm daha uygun.

Salataya hücum edin

Salata bilmediğiniz soslarla donatılmışsa dikkat! Sosu ayrı isteyin.

DİĞER YENİ YAZILAR