Diyet yapmak çok keyifli olabilir mi?

Haberin Devamı


Her kadın gibi ben de yılbaşı elbisemin içinde emin adımlarla ilerlemek için çabalıyorum. Ne mi yapıyorum? Haftada 4 kez DVD eşliğinde spor yapıyorum, aşırı kalorili yiyecekleri kestim. Diyetisyen Güneş Aksüs’ün kitabı tam da bu sırada elime geçti. Adı: ‘Güneş’le Kaçamak Diyeti’.

Kaçamak diyetinde ne pişer?

Kaçamak diyetinde sizi mutlu eden tüm yemekler pişebilir! Her şey olabilir ama bir dengesi ve birlikte güzel bir ilişkisi olmalı yiyeceklerin. Sadece sağlıklı yemekler değil, aynı zamanda lezzetli olmalı... Bu diyetin olmazsa olmazı. Ama bunun daha sağlıklı ve hafif halini dene! Aynı zamanda yoğun çalışan birinin bile pişirebileceği yemekler var bu diyette. Çok yorgunsun, işten geldin, evdeki malzemeyle 15 dakikada pişen sağlıklı ve lezzetli yemekler...Yani hepimizin ihtiyacı olan tarifler.

Diyet yapmak keyifli olabilir mi?

Olmaz gibi görünüyor ama bence olmalı. Çünkü keyif almadığımız bir şeyi sürdürmek istemeyiz. Diyet yapmaya ihtiyacınız var ise, fazla kilolarınızdan kurtulmak, sağlıklı olmak ve iyi hissetmek istiyorsanız belki de bir ay, belki de bir yıl diyet yapmanız gerekebilir. Bundan keyif alırsa bu bir listeden çıkar ve hayatımıza yerleşir. Bu işi keyif haline getirenler , hem diyet yapmanın hem de zayıflamanın tadını çıkarıyorlar. Ben de keyif kısmına yoğunlaşıyorum! Bence en önemli konu bu... Yoksa kalori hesabı tek başına işe yaramıyor.

Diyet yaparken motivasyon çok önemli. Motivasyonu artırmak için ne yapmalı?

Her işte olduğu gibi diyet yaparken de ‘motivasyon’ çok önemli.

İşte motivasyonu artırmanın 10 kuralı

1- Mutlu olmanın yollarını öğrenin!

Mutluluk ile yaptığınız her işte daha iyi sonuç alırsınız. Mutlu olanlar, şükredenler ve hayatın tadını çıkaranlar daha kolay zayıflıyor. Sizi mutlu eden şeyleri bulun, hayatınıza sokun!

2- Haftada bir gün kaçamak yapın

Haftada bir gün kaçamak yapmak ne işe yarar? Önce keyif verir, mutlu eder, sonra vücudunuzun aynı ve düşük kalorili diyet listelerine alışmasını önler ve olumlu anlamda bir değişiklik yapmış olursunuz. Sıkılmadan diyetinizi daha uzun süre yapabilir ve korumada daha başarılı olursunuz.

3- Ne yediğinizi yazın

Yazmak fark etmek demektir! Bugünü, dünü, geçen haftayı ve ayı görmeden yolunuza devam etmeniz önünüzü görmeden ve plansız bir şekilde yürümenizi sağlar. Ne yaptığınızı bilin ve ona göre adım atın!

4- Hedeflerinizi belirleyin, plan yapın

Büyük rakamlara gerek yok! Bu ay kaç kilo verebilirsiniz? Hatta bu hafta? Önce bunu başarın. Sonra da bu başarıları biriktirin.

5- Vücudunuzu tanıyın

Sizi iyi gelen ve rahatsız edenler neler? Her besin size iyi gelmeyebilir. Ya da her yiyecek sizi tok tutmayabilir. Önce kendinizi iyi tanıyın. Herkesin kilo alma sebebi de aynı değildir!

6- Çok hareket edin

Bugün düne göre 10 adım fazla mı attın? Süper! Devam...

7- Ara öğünleri atlamayın

Ara öğünleri atlamak zayıflamayı yavaşlatır. Aralarda kan şekerini dengeleyecek minik ara öğünler olmalı. Ana öğünlerde masaya çok aç oturmayın!

8- Su için

Su içmek kesinlikle size iyi gelecek. Suyun faydası saymakla bitmez. Ama diyet yaparken en çok istediğin şey tokluk hissi ise su içmeyi unutma...

9- Günde iki fincan yeşil çay için

Yeşil çay metabolizmayı hızlandırır, ödem atmana da yardımcıdır ve çok değerli bir antioksidan içerir. Her gün mutlaka olmalı!

10-Diyetisyen ile çalışın

İşin uzmanı ile çalışmak, sizi başarıya götürür. Yanlış uygulamalar denemek ve sağlığınızı riske atmak yerine diyetinizi diyetisyeniniz ile birlikte yapın.

Güneş’le Kaçamak Diyeti’nden tarifler

Rengarenk dürüm

Malzeme

- 1 kepekli lavaş
- 100 gr tavuk göğsü
- 7-8 parça brokoli
- 1 kırmızıbiber, 1 yeşil biber
- 1 soğan  2-3 diş sarmısak
- 1 yk zeytinyağı
- Kimyon, karabiber, sumak

Yapılışı: Tavuk göğsünü jülyen doğrayın. Brokolileri kaynar suda 5 dakika haşlayın, çok yumuşamadan sudan çıkarın. Biberi, soğan ve sarmısağı da jülyen doğrayın. Teflon tavaya zeytinyağını soğan ve sarmısakları koyup biraz kavurun. Tavuk ve biberleri de koyarak soteleyin. Pişerken baharatları atıp karıştırın. Piştikten sonra içine haşlanmış brokoliyi atın ve harmanlayın. Kepekli lavaşı başka bir tefolon tavada ısıtın, sebze karışımının içine koyun ve dürüm şeklinde yiyin.

Yoğurtlu sebzeli dilim

Malzeme

- 1 yufka
- 1/2 bağ pazı
- 1/2 bağ ıspanak
- 1-2 sap pırasa
- 1 bardak yağsız lor.
- 1 yumurta
- 200 ml az yağlı yoğurt
- 2 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Zeytinyağı, 1/4 çay bardağı su ve yumurtayı karıştırın. Yufkayı açın, içine bu karışımdan sürün. Bir tencerede pazı, ıspanak ve pırasaları hafifçe pişirin. İçine loru koyun ve ocağın altını kapayın. Yufkanın tam ortasına uzunlamasına yayın ve rulo olacak şekilde sarın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Çıktıktan sonra dilimleyin ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökün.


DİĞER YENİ YAZILAR