Egzersiz amaca uygun olmalı!

Haberin Devamı

Spor konusunda tembelim, itiraf ediyorum. Doğru, sağlıklı beslenerek kilomu hep belli bir aralıkta tutuyorum. Uzun bir süredir yürüyüş bandı bana, ben ona bakıyoruz. Sıkıldım bantta yürümekten, kendimi dışarı atayım diyorum. İstanbul öyle dışarıda rahat rahat yürüncek bir şehir değil. Bir de hep iş, okuma, kongre vs. derken spor gündemimin üst sıralarında yer almıyor. Spor salonlarından hoşlanmıyorum, kapalı ortamlara tahammülüm yok. Ancak yaşlarımız ilerledikçe vücudumuz eskisi gibi kalmıyor, spor yapmayınca yumuşamaya başlıyorsunuz. Kas kaybediyorsunuz, bu da metabolizma hızınızın düşmesi, eskisi gibi yiyememek demek. Kısacası uzun süredir ‘Spora bir yerden başlamalıyım’ türküsü dilimdeydi. Malezya’da Dünya Obesite Kongresi’nden yeni döndüm. Öğrendiklerimi bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım. Kongre salonu bile fazla kilolu-şişman birçok akademisyenle doluydu!

Ofisime gelen bir kitap ve mektup adeta benim için yeni bir başlangıç oldu; tekrar spora başlamaya karar verdim! Kitabın adı: Egzersizle Kilo Verme Yöntemleri. Yazarı Mamak Askeri Cezaevi’nde Balyoz Davası nedeniyle 37 aydır hapis yatan genç bir kurmay albayımız; Kahraman Dikmen. Kitabın üzerinde basılı olan fotoğraflara baktığınızda ‘Arnold Schwarzenegger’ haltetmiş diyorsunuz. Kahraman Dikmen 14 yaşında Kuleli Askeri Lisesi’ne başlamış, Kara Harp Okulu’ndan ve ardından Foça Jandarma Komando Okulu’ndan mezun olmuş. 5 yıl önce de genç yaşta albay olmuş. Mesleki yaşamı boyunca hep sporla iç içeymiş. ‘Tutukevi koşulları nedeniyle spor salonundaki sınırlı donanımla ne yapabilirim, uykusuzluk canavarından nasıl kurtulabilirim’ diye düşünmüş. En önemlisi de bu süreçte ruh ve beden sağlığını nasıl koruyabileceğine kafa yormuş. Albay Kahraman Dikmen’in egzersizlerini uygulamak çok kolay, hepsini fotoğraflarla gösteriyor. Programların nasıl uygulanacağını da yazmış. Ben karın hareketlerine başladım bile! Bir de kendinde denediği bazı karışımları da kitapta yer alıyor. Hepsi sağlıklı, yararlı...

Eğer hapis ortamında bile bir insan bu kadar sağlam , kaslı bir vücuda sahip olabiliyorsa, o zaman gelin biz dışarıdakiler bu hafta sonu artık tembelliği bırakıp hareket etmeye başlayalım.

VÜCUDUN HAFIZASI KİLOLARI UNUUTMUYOR

Evet, vücudumuz sürekli dolaştığımız kiloları biliyor ve bizi bir şekilde oraya sürüklüyor. Sadece diyetle kilo verdiğimiz zaman bu yüzden çok çabuk eski kilomuza dönüyoruz. Kitapta da katıldığım kongrelerde bilim adamları tarafından açıklanan pek çok gerçek yer alıyor. İşte bazı satırlar:

‘Egzersiz yerine sadece diyet programlarıyla kilo verdiğinizde vücudunuzun hafızasında olan eski kilonuza ulaşmanız büyük olasılık dahilindedir. İnsan vücudunun yapısı egzersizle geliştirilmez ve sağlıklı beslenmeyle desteklenmezse kısa sürede kilo almaya elverişli hale gelir. Eski kilonuza gelmemek için vücudunuzun yağ kas oranını kas lehine çevirecek, doğru ve amaca uygun egzersiz hareketleri yapmalısınız. Bu sebeple egzersizle yürüteceğiniz beslenme programı uygulanabilir olmalı, vücut direncini yitirmemeli, sağlıklı olmalı, ilave hap türü gibi maddelere ihtiyaç duymamalı, vücut forma girebilmeli ve bu formda uzun süre kalabilmelidir.

Yağ yakıcı Hasdal Klasiği: Zencefil - Zerdeçal - Tarçın karışımı

Bir Hasdal klasiği olan zencefil-zerdeçal-tarçın karışımı kilo verme sürecinde yağ yakıcılar arasında en başta gelir. Bu karışımı her sabah uyandığınızda herhangi bir şey yemeden ve içmeden önce kullanın. Her birinden 100’er gram ile yapacağınız 300 gramlık bir karışım ise kullanım dozajınıza bağlı olarak 3 aya yakın bir süre gider. Günde 1 defa tüketin

Kullanım şekli: Zencefil-zerdeçal ve tarçının her birinden toz halinde 100 ‘er gram alarak bir kaba koyun, iyice karıştırın. Ağzı kapalı cam kavanoz içerisinde saklayın.

DİĞER YENİ YAZILAR