Acaba burçlarla kilo arasında ilişki var mı?

Haberin Devamı

Açıkçası astroloji ilgi alanıma girmiyor. İnsanın kendi kaderini belirlediğine inanırım. Vakit kaybettirecek, yanlış yönlendirebilecek, koşullayabilecek bilgilerden uzak dururum. Ancak geçenlerde bir toplantıda konuşan astrolog Hande Kazanova benim için önemli bir tarihi bile net bir şekilde söyleyince kendisini daha büyük bir ilgiyle dinledim. İlginizi çekeceğini düşündüğüm bir söyleşi de yaptım.

Acaba burçlarla kilo arasında ilişki var mı

Bir insanı görürünce hangi burçtan olduğunu hemen anlayabiliyor musunuz?

Tabii ki hayır. Genelde "Bilin bakalım ben ne burcuyum?" diye sorarlar. Bu enerjidir, takındığımız maskedir. Ben o insanın tavırlarından ve hareketlerinden aslında onların yükselen burcunu söylemiş oluyorum. Genelde yükselen burç tahminlerim iyidir. Gerçek burcu için o insanla vakit geçirmem gerek. O zaman hayata yaklaşımından, tavırlarından ne burcu olduğu anlayabiliyorsunuz.

Peki burçlarla kilo arasında bir ilişki var mı?

Acaba burçlarla kilo arasında ilişki var mı

Araştırmalarımdan olduğunu görüyorum. Her bir burcun farklı özellikleri var. Yaz burcu insanları daha çabuk kilo alıp verirken, kış insanları daha uzun vadede kilo alıp, veriyorlar. Bazı burçlar kalçadan kilo almaya meyilliyken, bazı burçların üst bölgelerinin kilo almaya yatkın olduğunu görüyoruz. Bazı burçların diğer burçlara göre daha az hareket ediyor olması, dirayetli olamaması kiloyu tetikleyen etkenlerden.

En iştahlılar: Boğa ve Yengeçler

Hangi burç en iştahlı? Obezite riski en yüksek burç hangisi?
Boğa burcu astrolojide boğaz bölgesini ve gırtlağı temsil eder. Boğa burcu insanları Venüs tarafından yönetilirler ve bu yüzden zengin ve tatlı gıdalar tüketmeye son derece yatkındırlar. Az ve yavaş hareket ettiklerinden, obezite riskleri yüksektir. Yine Yengeç burcu insanları, hem kendilerini, hen etraflarındaki insanları beslemeye bayılırlar. Doğuştan yuvarlak hatlıdırlar ve ileri ki yaşlarda kilo almaya yatkın olurlar. Su içsem yarıyor cümlesini yengeç insanlarından sıklıkla duyabiliriz. Jüpiter tarafından yönetilen Yay insanları da oldukça iştahlıdır. Bu burcun insanları ileriki yaşlarda karaciğer büyümesine ya da yağlanmasına yakalanabilirler. Keza Balık burcu tatlı tüketmeye bayılır, bir de çok disipline olamamaktan kaynaklı olarak kilo almaya meyillidir.
Bakın bu da bingo! Balık burcuyum ve tatlı dişliyim! Bu yüzden kilo almayayım diye hafif tatlılar geliştiriyorum. Burçlara göre tercih ettiğimiz yiyecekler var mı?
İlk aklıma gelenler ateş grupları. Genelde protein ağırlıklı beslenmeye bayılıyorlar. Aslanlar ve koç burçları et, sakatat ve türevlerine düşkün oluyor. Acı biberi seviyorlar. Kova burcu insanı kahve veya kafeinli içecekler tüketmeye meyilli. Genelde uyku sorunları ve düzensizlikleri oluyor. Unlu, mayalı yiyecekler, kızartmalar ve tatlılar boğaların ve yengeçlerin tercihleri. Peynir ve çeşitleri ikizler burcu tarafından çok tüketilir. Yine Akrep, Yengeç ve Balıklar sıvı alımına düşkün olduklarından, alkol tüketmeye meyilli olabilirler. Yay burçları sebzeleri çiğ olarak yemeyi seviyorlar. Oğlakların tercihi ise, çorbalar ve acı, ekşi tatlar. Teraziler tatlı ve deniz mahsüllerine düşkün olabilirler.

30’dan itibaren sonraki burçtan etkileniyoruz

Burçlara göre kilolu olacağımız yaşlar var mı? En çok dikkat etmemiz gereken yıllar hangileri?
Bir kere 30'lu yaşlardan sonra yükselen burcumuzun daha çok etkisine girdiğimiz gibi söylenti var ortalarda. Bu yanlış bir bilgi. Aslında haritamız doğduğumuz an itibarıyla yıl yıl ilerliyor. 30’lu yaşlardan sonra bir sonraki burcun etkilerini üzerimizde hissetmeye başlıyoruz. Örnek verecek olursak; hızlı düşünen ve hareket eden İkizler burcu insanı 30'lu yaşlardan sonra metabolizmasının yavaşladığından ve iştahının arttığından şikayetçi olabilir. Çünkü Yengeç burcundan etkiler almaya başlıyor. Aynı şekilde sportmen yapıya sahip Koçların da, yavaşladığına ve daha az hareket ettiğine şahit oluyoruz zira artık bir sonraki burç olan boğadan da etki alıyorlar. 40’lı yaşlar bir insanın gerçekten kariyeri ve hayatı için ne istediğini sorguladığı bir dönem oluyor. 40-42 yaşlara denk gelen Uranüs karşıtlığı daha önceden yapmadığımız ve davranmadığımız şekilde hareket etmemize neden olabiliyor. Hayatta herşeyin bir döngü olduğunu algılarsak, bu dönemlerden de keyif ve anlam çıkarmasını bilir ve daha az zorlanırız.

Çikolata düşkünü Boğa ve Teraziler

Hangi burç çokokolik?
Çikolatayı en çok seven burçlar, Venüs yönetimindeki Boğalar ve Teraziler. Yine Akrep, Yengeç ve Balıklar’ın çikolataya ayrı bir düşkünlüğü vardır.

En sağlıklı beslenen hangi burç?
En sağlıklı olmaya özen gösteren burç Başak. Bağırsak ve mide sistemleri hassas olduğundan erken yaşta sağlıklı beslenmeleri gerektiğine karar veriyorlar. Hijyen, diyet ve sağlık konuları onlar için çok önemli ve dirayetliler.

DİĞER YENİ YAZILAR